11231 vizualizări 20 mar 2017

”O astfel de conduită, referitor la anchetarea Guvernului pentru OUG 13, echivalează cu o încălcare gravă a principiului separaţiei puterilor în stat. (...) Presupun că domnul preşedinte n-a citit foarte atent Constituţia, dar acest principiu al separaţiei puterilor în stat este în articolul 1 al Constituţiei”, a declarat Traian Băsescu într-o emisiune televizată.

Fostul preşedinte al României a spus că dacă ar fi fost în locul lui Klaus Iohannis, i-ar fi demis deja pe Augustin Lazăr şi pe Laura Codruţa Kovesi.

”La încălcarea Constituţiei nu mai este variantă. Se taie precum tai cu bisturiul. Aş fi făcut demult lucrul ăsta. Probabil a doua zi după ce apărea în Monitorul oficial îi chemam, le spuneam că nu există nicio altă soluţie, oricât aţi fi de buni, decât revocarea voastră”, a mai spus fostul preşedinte.

Traian Băsescu susţine că dacă Iohannis nu îi va demite pe Kovesi sau pe Lazăr va crea un precedent extrem de periculos.

”Dacă pentru domnul preşedinte încălcarea definiţiei statului român nu este suficientă, (...) ce vrei mai grav decât atât? Şi nu e încălcată de oricine, ci la vârful statului, la vârful puterii. Dacă va fi tratat cu indiferenţă acest lucru se creează precedentul încălcării Constituţiei la vârful statului. Dacă România trece peste acest episod spunând 'dă-i că merge şi aşa', facem din statul ăsta statul lui Dorel”, a mai spus Băsescu. 

Citește și: