Cătălina Mănoiu
2067 vizualizări 13 apr 2017

"Geoană, vezi că, primul la rând, este Năstase. Încerc să o fac şi acum legat de ultima iniţiativă din <<Programul de guvernare>> al PSD – ALDE: înfiinţarea unei comisii de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009. Ce bucurie pe capul celor pe care, din 2000 încoace, i-am bătut în alegeri pe unde i-am prins. Îşi vor lua, în sfârşit, revanşa. Ce-i drept, nu la urne, ci la televizor", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, pe Facebook.

Traian Băsescu a propus să se facă o comisie de anchetă şi pentru alegerile din 2004.

"Un cor agitat al învinşilor mei la urne a inundat ţara, fie că este vorba de Mircea Geoană, Adrian Năstase, Victor Ponta, gâdiştii de la Antena 3, analişti şi jurnalişti specializaţi în dezinformare etc.Propunerea a avut atât succes, încât eu propun să facem o anchetă şi pentru alegerile prezidenţiale din 2004. În felul acesta, putem să le dăm câte un mandat luzărilor Mircea Geoană şi Adrian Năstase sau să-l liniştim pe Ponta că, în 2009, deşi la urne au pierdut, au reuşit, totuşi, să fure voturi pe măsura talentului înnăscut al PSD", a spus Băsescu.

"Talentalul preşedinte Dragnea" îi va declara pe Geoană, Năstase şi Ponta, preşedinţi ai României, a afirmat Băsescu.

"Geoană, Năstase şi Ponta, fiţi, în sfârşit, fericiţi. În concluziile anchetei, talentatul preşedinte Dragnea vă va declara preşedinţi ai României. Geoană, ai grijă, aşază-te la coadă, că primul la rând este Adrian Năstase. Mai departe, vă înţelegeţi voi cu Iohannis cum vă rânduiţi la Cotroceni. Când mă gândec că România va avea asiguraţi preşedinţii pentru următorii 15 ani, chiar îmi dau seama ce important este <<Programul de guvernare>> PSD – ALDE", a spus fostul preşedinte.

Traian Băsescu şi-a încheiat postarea cu un post-scriptum în care i-a spus preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, "să aibă grijă" pentru că s-ar putea să nu îi placă ce va spune comisia.

"PS: Dragnea, ai grijă, s-ar putea să nu-ţi placă ce se va spune la Comisie. Mai bine, lasă-i Parchetului General să facă ancheta", a conchis Traian Băsescu.

PSD şi ALDE au cerut, miercuri, anchetă parlamentară pentru clarificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009, dar şi de rezultatul scrutinului prezidenţial, după dezvăluirile făcute de Dan Andronic cu privire la noaptea alegerilor şi persoane aflate în anturajul lui Traian Băsescu.

Citește și: