Publicat

27

noiembrie

2012

19:57

6347

vizualizări

Băsescu: "Simt dispreţ când mi se cere să numesc un premier care m-a suspendat. O broscuţă mai merge, dar un porc e greu de înghiţit"

Băsescu: "Simt dispreţ când mi se cere să numesc un premier care m-a suspendat. O broscuţă mai merge, dar un porc e greu de înghiţit"

Preşedintele Traian Băsescu i-a dat în această seară şanse extrem de reduse lui Victor Ponta să redevină premier după alegerile din 9 decembrie. "Nu ştiu dacă vă daţi seama ce simte un preşedinte căruia i se cere să mai numească o dată un premier care a participat cu toată forţa la suspendarea lui. Simte dispreţ. E greu", a spus Băsescu, invitat la B1. Pentru şeful statului, Victor Ponta "e mitoman, e bolnav", iar "când vine la Cotroceni e ca un pisic", "e prea mic pentru funcţia pe care o are, ca dimensiune umană şi sufletească", "e un prim-.ministru şantajat".

În aceeaşi categorie a premierilor care au participat la suspendare s-ar încadra şi liberalul Călin Popescu Tăriceanu, ddesppre care Traian Băsescu a reamintit episodul din 2007 în care "a scos partidul aliat de la guvernare şi a dat mâna cu PSD-ul".

"Opţiunea mea este pentru o soluţie proeuropeană după alegerile din 9 decembrie. M-aş autocondamna dacă aş accepta formarea unui guvern anti-european sau care să distrugă ce s-a construit timp de opt ani. Cine crede că se poate pune un politruc care hămăie la televizor şi acoperă lipsa de activitate gugvernamentală se înşală", a adăugat preşedintele. Concluzia sa: "Nu trebuie să înghiţi porci. O broscuţă mai merge, dar un porc e greu de înghiţit".

Întrebat despre legătura dintre scorul alegerilor şi desemnarea premierului, Băsescu a susţinut că "alegerile generale nu sunt despre alegerea primului ministru". "Nu poate nici CTP, nici Alina Mungiu să-i ia dreptul şi responsabilitatea preşedintelui în numirea primului ministru. Având în vedere ce urmează în 2013 este vital ce prim-ministru va fi desemnat. Îmi este clar că trebuie să fie un om politic puternic, pe picioarele lui, pe care să îl urmeze grupul parlamentar", a mai spus preşedintele, adăugând că "experienţa tehnocratului Mihai Răzvan Ungureanu" i-a arătat că "un tehnocrat pierde repede susţinerea parlamentului".

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Ion Ţiriac a anunţat o megaconstrucţie în România: ”Avem nevoie de încă 200 de milioane de euro!” Nu s-a mai văzut aşa ceva în România

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info