Cristina ANDREI
419 vizualizări 6 sep 2017
„În primul rând, am vorbit despre comunicarea bilaterală între Marea Britanie şi România în domeniul justiţie civilă. Avem o colaborare foarte strânsă la toate nivelurile, de exemplu iîn ceea ce priveşte traficul de fiinţe umane. 
 
Al doilea domeniu pe care am discutat este Brexit. Am subliniat faptul că după ieşirea Marii Britanii din uUE vrem în continuare o relaţie foarte strânsă în ceea ce priveşte colaborarea civil-juridic. Guvernul din Marea Britanie a publicat un document care a conţinut nişte propuneri idei despre cum poate să fie colaborarea în viitor. Ideile noastre este că trebuie să fie un mecanism care permite colaborarea foarte strânsă în domeniul juridic civil între Marea Britanie şi celelalte state, inclusiv România", a spus ambasadorul Marii Britanii după întrevederea cu ministrul Justiţiei. 
 
Întâlnirea a avut loc la iniţiativa ambasadorului Marii Britanii, care a subliniat că, în ceea ce priveşte modificările pe Legile justiţiei, România trebuie să decidă ce fel de sistem îşi doreşte şi că progresele făcute anul trecut în materie în consolidarea statului de drept şi lupta împotriva corupţiei sunt remarcabile. „România are instituţii precum DNA care lucrează într-un mod foarte, foarte bun şi punctul nostru de vedere este că orice modificare ar fi bine să fie discutată cu toate părţile interesate, cu scopul de a întări sistemul de drept în România şi lupta anticorupţie", a spus Brummell. 
 
 

Citește și: