no author
Sorina Ionaşc
10092 vizualizări 13 aug 2012

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi seara, la Antena 3, că un comportament ca al preşedintelui Comisiei Europene este inadmisibil.

"Este normal să le pese. Eu am o singură exigenţă, democraţia are valori universale. Dacă se strecoară îndoiala că democraţia este încălcată, e jale. Eu nu vreau să se întâmple asta, nu e admisibil, nu e acceptabil să dai declaraţii pe ce ţi-a spus Băsescu la telefon, aşa cum a făcut doamna Angela Merkel. Nu se poate să fii ditamai preşedinte de Comisie Europeană, ca domnul Barroso, şi din vacanţă de undeva să-i mai trimiţi o scrisoare domnului Ponta fără să ştii ce s-a întâmplat aici", a declarat Crin Antonescu, al un post de televiziune.

Totodată, preşedintele interimar a ţinut să specifice că un verdict cât mai rapid din partea Curţii Constituţionale privind validarea sau invalidarea referendumului este necesar tocmai pentru a nu prelungi criza politică.

"A amâna din nou decizia sau a o pasa Parlamentului, spre exemplu, nu este un lucru bun. Cel mai bine este să avem un verdict clar. Miezul problemei este următorul: calculele pe care le facem şi voturile pe care le avem trebuie să arate clar, Traian Băsescu este demis şi facem alegerile prezidenţiale cu toată lumea sau Traian Băsescu se întoarce şi o terminăm", a mai spus Antonescu.

Citește și: