Publicat

13

august

2012

23:46

61737

vizualizări

Crin Antonescu la Antena 3: "În spatele meu sunt 7,5 milioane de oameni. În spatele lui Băsescu sunt 900.000 şi ambasadorul SUA. Cu asta ne luptăm"

Crin Antonescu la Antena 3: "În spatele meu sunt 7,5 milioane de oameni. În spatele lui Băsescu sunt 900.000 şi ambasadorul SUA. Cu asta ne luptăm"

Crin Antonescu a criticat atitudinea din ultimele săptămâni a ambasadorului Statelor Unite în România, spunând, luni seara, la Antena 3, despre Mark Gitenstein că este "părtinitor" pentru că l-ar susţine pe Traian Băsescu, dar că "aceasta este lupta" pe care el, Crin Antonescu, o va duce la bun sfârşit. "Ambasadorul SUA este evident părtinitor... Cu asta ne luptăm, dar ne luptăm", a declarat Antonescu.

"Aceiaşi oameni încearcă să folosească toate pârghiile de influenţă în cercuri politice externe, începând, din păcate, spun sincer şi cu mare regret, începând cu ambasada SUA la Bucureşti, cu ambasadorul, în speţă, care este evident părtinitor în această chestiune - o spun fără ezitare şi i-am spus-o şi domniei sale. (Aceiaşi oameni, n.r.) încearcă să genereze un asediu asupra cui decide, asupra instituţiilor statului de drept. Cu asta ne luptăm, dar ne luptăm. Fără niciun fel de diplomaţie şi ipocrizie, sentimentul meu este următorul. Sigur că în spatele meu, în sprijinul poziţiei mele, sunt aceşti 7,5 milioane de oameni care au votat. În spatele lui Traian Băsescu sunt 900.000 de mii de oameni şi probabil ambasadorul SUA în România. Sincer, nu ştiu cine e mai puternic. Dar ştiu cu siguranţă că eu fac un lucru corect, care trebuie făcut, luptându-mă pentru aceşti oameni, pentru legile din România, pentru instituţiile şi statul de drept din România", a spus Antonescu la Antena 3.

De asemenea, preşedintele interimar a mărturisit că i-a spus emisarului lui Obama, Philip Gordon, că el unul este pro-american şi că se bucură de relaţiile dintre România şi SUA. "I-am spus astăzi domnului Gordon că sunt un pro-american, iar relaţia cu SUA este unul dintre cele mai bune lucruri pentru România. I-am spus asta pentru că SUA trebuie să fie furnizori de valori democratice, asta este exigenţa mea. Atunci când eşti o ţară mai mică trebuie să ai şi tu exigenţele tale", a adăugat Antonescu.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
BREAKING NEWS | Decizie BOMBĂ dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Verdictul aşteptat de ani buni e acum DEFINITIV

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info