37 vizualizări 6 oct 2010

"Grupuri parlamentare pentru UNPR în Cameră şi Senat sau demisia mea din Guvern", le-a spus liderilor PDL Gabriel Oprea, la ultimele negocieri din Coaliţie înainte de moţiunea de cenzură a opoziţiei. Primul pas a fost făcut - la Cameră, deputaţii puterii au votat înfiinţarea grupului parlamentar al UNPR; urmează Senatul. "În acest fel am întărit şi Coaliţia, şi grupul. Vom fi mobilizaţi, iar în acest moment o moţiune de cenzură nu mai are nicio şansă", a precizat, ieri, pentru gândul, ministrul Oprea. El susţine că era absolut necesar acest răspuns pozitiv din partea democrat-liberalilor, atât timp cât "independenţii" s-au manifestat întotdeauna ca o trupă disciplinată. "Noi ne-am ţinut mereu de cuvânt şi am fost cât se poate de fair-play", a mai spus Gabriel Oprea.

Senatorii se luptă pentru grup

După victoria din Camera Deputaţilor, senatorii independenţi se pregătesc şi ei de atac. "Noi am aşteptat rezultatul de la Cameră şi, în mod categoric, săptămâna viitoare ne vom lupta pentru drepturile noastre legitime, de membri ai Senatului, egali cu ceilalţi colegi. Vom avea o opoziţie puternică, dar vom învinge, fără îndoială. Nu am niciun fel de emoţie", a declarat, pentru gândul, senatorul independent Şerban Mihăilescu. Fostul parlamentar social-democrat spune că, odată cu înfiinţarea grupului parlamentar al UNPR, el va deveni membru al Comisiei de Regulament a Senatului. "Ca urmare a actualului regulament, toţi cei care au devenit independenţi sunt la dispoziţia fostelor grupuri parlamentare, iar acestea îi exclud din comisiile în cadrul cărora au activat. În consecinţă, la ora asta, în multe comisii există locuri libere, iar domnul Câmpan şi cu mine am rămas pe dinafară, în timp ce senatori de la PSD şi PNL fac parte din două sau mai multe astfel de comisii. De exemplu, eu am fost exclus din comisia economică, locul meu fiind luat de un alt senator, şi el aflat la a doua comisie. Şi uite aşa rămâi un fel de rezervă eternă, fapt care este împotriva regulamentului", mai spune, supărat, Mihăilescu.

UNPR este pregătit să-l trimită pe Diaconescu la Justiţie

Surse din UNPR ne-au declarat că au făcut "demersurile necesare" pentru preluarea portofoliului Justiţiei de către independentul Cristian Diaconescu şi că partidul este pregătit "să răspundă pozitiv" dacă i se va propune să preia acest minister. "Cristi e foarte bine văzut şi în ţară, şi afară. Are şanse reale inclusiv pentru funcţia de preşedinte al României. De ce n-ar putea prelua Justiţia?" au declarat sursele citate.

Citește și: