Cristina ANDREI
1862 vizualizări 24 sep 2017

„Ştiţi de ce merge oaia cu capul în jos? Îi este ruşine de televiziuni, de ce vorbesc despre ea. Se jenează. Ar trebui să stopăm discuţiile despre această specie extrem de importantă pentru ţară, necesară şi foarte foarte valoroasă pentru cei care se ocupă cu asemenea activitate”, a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru Libertatea.

Aceasta este doar ultima dintr-o serie de declaraţii ale ministrului care au reuşit să stârnească râsul, în decurs de doar câteva luni de la preluarea mandatului. Daea a susţinut ideea ministrului Turismului, aceea că oaia ar trebui să fie adevăratul brand de ţară al României, pentru că e o statuie vie. Lângă ea găseşti o frunză, lângă frunză nu găseşti o oaie”. 

Mai mult, acum aproximativ două luni, Daea revenea cu un nou elogiu adus oii: „Oaia a unit generaţii, oaia a descoperit muntele şi a populat muntele. Oaia a dat mâncare şi ne-a îmbrăcat, oaia a dezvoltat industria lânii, oaia a creat localităţi, a generat comune şi frumoase comune, uitaţi-vă în Sibiu, oaia a sudat generaţiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul. Mărginimea Sibiului este construită din lâna oii, din brânza oii, din mielul oii. Astăzi, sigur că oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”. 

 

Citește și: