899 vizualizări 14 iul 2017

„Nu se justifică”, a răspus Eugen Teodorovici, întrebat, la Digi24, despre alocarea a 12 milioane de euro pentru construirea unui stadion de fotbal în Alexandria, judeţul Teleorman

În plus, Teodorovici a precizat că încă nu a discutat cu premierul Mihai Tudose despre acest subiect, pentru că „decizia a fost luată de ministrul Dezvoltării”.

„Nu am nimic cu cei care susţin sportul, fotbalul, dar sunt convins că erau alte lucruri la nivel naţional...”, a adăugat el, menţionând faptul că 
Sevil Shhaideh poate face astfel de cheltuieli la Ministerul Dezvoltării fără avizul premierului.

Reamintim că Ministerul Dezvoltării Regionale, condus de vicepremierul Sevil Shhaideh, a propus alocarea a 12 milioane de euro pentru construirea unui stadion modern la Alexandria, în judeţul Teleorman, pe care îl consideră „de prioritate ridicată”. Stadionul ar urma să aibă în jur de 5.500 de locuri, să fie la standarde UEFA şi să coaguleze în jurul său competiţii sportive naţionale şi internaţionale, precum meciuri de fotbal din Liga I sau din preliminariile cupei UEFA.

Deocamdată, pe stadionul din Alexandria activează doar echipa de fotbal locală FCM Alexandria, care ocupă locul 4 în Liga a III-a, precum şi clubul sportiv şcolar din Alexandria. În nota de fundamentare, ministerul condus de Shhaideh susţine însă că „cluburile locale de sport au în mod constant performante notabile în competiţiile naţionale şi chiar internaţionale”. Proiectul nu este nou, ideea fiind lansată public încă din 2014, când ministrul Dezvoltării era chiar Liviu Dragnea, iar Shhaideh era secretar de stat.

Citește și: