Raluca Pancu
20443 vizualizări 21 sep 2017

"Dacă ceea ce spunea domnul Dragomir e adevărat, e mai mult decât grav. E greu să găseşti un cuvânt. Aşteptăm să vedem ce iese de la audierile din comisia de control SRI (....) Există o temere că se clatină un stat paralel, o structură formată din nişte oameni care conduc nişte instituţii şi sunt prin diverse structuri de presă, care folosesc nişte metode şi au nişte acţiuni foarte aproape de un sistem de poliţie politică (...) Aţi observat, de ceva timp, mai timid, sunt oameni care au început să vorbească, să prindă curaj. Încet, încet sunt din ce în ce mai mulţi oameni care renunţă la frică, la teamă şi încep să vorbească pentru că au început să aibă speranţă că, într-adevăr, s-ar putea în România ca, în acest mandat, lucrurile să revină în cadrul constituţional, ceea ce acum nu e cazul", a spus Liviu Dragnea, în cadrul unui interviu la DCNews.

În viziunea liderului PSD, "abuzul a ajuns regulă, anormalul a ajuns normal" în România.

„Cum spunea domnul Năstase, nu o să uit niciodată, 's-a instalat aşa o stare de banalitate a răului'. Vorbim de abuzuri ca şi cum ar fi normal să facă parte din vieţile noastre", a adăugat liderul PSD.

În acest context, Dragnea a dat de înţeles că urmează să iasă "la iveală lucruri îngrozitoare".

"Ascultăm înregistrări, vedem stenograme, declaraţii ale mai multor oameni. Rezistenţa este uriaşă. De ce? Pentru că în momentul în care putregaiul ăsta se va face praf, vor ieşi la iveală lucruri îngrozitoare (...) Cei care au conceput aceste acţiuni sunt îngroziţi de posibilitatea că ar putea să dea explicaţii. Din acest motiv rezistenţa e atât de mare şi nu mai ţin cont de nimic şi merg din abuz în abuz, presiuni, ameninţări, şantaj doar, doar reuşesc să păstreze, în continuare, cât or mai putea din această parte a acestui regim (...) În istorie toate regimurile care au construite pe teroare pe frică, în final au cedat", a adăugat liderul PSD.

Dragnea susţine că "această parte ocultă a sistemului a schimbat profund mentalitatea oamenilor".

"În România se vorbeşte din ce în ce mai puţin liber. Groaza de a vorbi la telefon e generalizată. Ce vorbeam mai devreme, banalizarea răului (....) Există o luptă acum între abuz şi democraţie, între Constituţie şi bunul plac, între regulile democraţiei şi un grup ocult din conducerea unor instituţii care vor să stea cu dinţii în gâtul democraţiei", a adăugat liderul PSD.

Cine este Daniel Dragomir

Daniel Dragomir este un personaj controversat fiind implicat într-un dosar de corupţie şi în cel privind „monitorizarea” lui Kovesi, cunoscut sub numele de „Black Cube”. În ambele a fost arestat preventiv, iar în primul a fost  condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Fost şef grupare sectoare informativ-operative în Direcţia Generală de Prevenire şi Combatere Terorism din SRI, el a fost acuzat, în 2015, că a luat mită peste două milioane de lei de la administratorul unor firme, pentru a interveni la funcţionari din Ministerul Finanţelor, ANAF şi Garda Financiară, în vederea opririi unor controale sau pentru rambursări de TVA. 

Daniel Dragomir, este cercetat în dosarul Black Cube, în care mai multe persoane au fost acuzate de încercări de intimidare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fost şef în cadrul Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere Terorism din SRI, Daniel Dragomir a fost arestat preventiv, la începutul anului, în acest dosar, existând suspiciuni că acesta ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei BlackCube, cei care ar fi avut misiunea de a o spiona şi intimida.

Citește și: