no author
Cătălina Mănoiu
1879 vizualizări 12 iul 2017

"De data asta nu o să stau fără să reacţionez, se lucrează, se lucrează serios la documente şi vor fi, într-adevăr, sesizate instituţiile statului, pentru că se face mult prea mult rău. Vorbeam în seara asta cu premierul Tudose şi era pe de-o parte mulţumit pentru că a avut întâlniri bune la Bruxelles, chiar foarte bune, dar pe de altă parte era mâhnit şi era firesc să fie mâhnit pentru că, chiar în timpul în care avea întâlniri, un europarlamentar de acolo dădea interviuri foarte urâte, denigratoare la adresa Guvernului, la adresa României, iar aşa ceva să ştiţi că nu face nimeni, nicăieri", a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la România TV.

Liviu Dragnea a afirmat că l-a îndemnat pe Mihai Tudose să treacă peste acest lucru.

"L-am rugat pe premier să treacă peste asta, să înţeleagă că este o perioadă peste care eu sper că vom trece, pentru că în nicio ţară acest tip de atitudine a unor instituţii nu a durat foarte mult, nu a durat. La un moment se închide această atitudine, cei care au greşit în acele perioade au plătit şi au plătit dur şi ţara respectivă a revenit la normalitate", a spus liderul PSD.

Afirmaţiile liderului PSD vin în contextul în care europarlamentarul PMP, Siegfried Muresan, l-a criticat pe premierul Mihai Tudose în contextul declaraţiei pe care şeful Guvernului a făcut-o, în cadrul vizitei la Bruxelles, cu privire la faptul că, o dată pe lună, toţi miniştrii implicaţi în programele europene vor veni la Bruxelles pentru a le prezenta comisarilor activitatea lor.

"Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat că miniştrii vor merge lunar la Bruxelles pentru a informa Comisia Europeană despre activitatea lor. Asta este declaraţia unei persoane care habar nu are cum funcţionează Europa şi care este relaţia dintre România şi Comisia Europeană.
Realitatea din România este monitorizată zilnic de Reprezentanţa Comisiei Europene din România. Care e de fapt substratul declaraţiei lui Tudose? A dat ordin miniştrilor să fie agresivi în a convinge Bruxellesul că ei au dreptate şi că sunt criticaţi pe nedrept. Vor eşua, la fel cum au eşuat când au mers la Bruxelles şi au încercat să spună că OUG 13 a fost bună, necesară şi frumoasă", a scris europarlamentarul PMP, Siegfried Muresan, pe contul său de Facebook.

Criticile sale au venit în contextul în care premierul Mihai Tudose declara, după ce s-a întâlnit, marţi, la Bruxelles cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker că miniştrii implicaţi în programele europene vor veni la Bruxelles, o dată pe lună, pentru a discuta cu comisarii despre activitatea lor.

Citește și: