Raluca Pancu
Raluca Pancu
22154 vizualizări 15 mai 2017

"Dacă şi în acest subiect legat de noul scandal, cu arhivele SIPA, nu face nici măcar gestul de a desecretiza raportul, atunci încrederea mea în dumnealui va fi aproape de 0. Dacă o va face, înseamnă că e de bună-credinţă şi un om corect, care chiar vrea să participe la acest proiect pe care noi l-am început după 11 decembrie", a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, luni seară, la Antena 3.

La rândul său, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că, în zilele următoare, se va interesa de acest subiect şi va vedea "fizic" arhiva, precizând că dacă afirmaţiile jurnalistului Dan Andronic se dovedesc a fi reale, "cine a făcut astfel de copii va trebui să răspundă".

„Personal, nu am vizitat această arhivă, personal nu am cunoscut despre faptul că s-ar fi copiat, multiplicat, dar vă asigur că, după ce trec zilele acestea aglomerate cu proiectele de lege, codul şi legile justiţiei, mă voi interesa şi voi vedea fizic arhiva şi voi vedea parametrii în care se păstrează şi gestionează”, a declarat ministrul Justiţiei, luni, după dezbaterile privind Codurile penale.

Afirmaţiile vin în contextul în care jurnalistul Dan Andronic a afirmat, într-un articol publicat, luni, în EVZ, că arhiva SIPA ar fi fost copiată în timp ce era inventariată de comisia desemnată de fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, care ar fi fost formată din judecătorul Cristi Danileţ şi procurorul DNA, Paul Dumitriu.

 

Citește și: