Raluca Pancu
Raluca Pancu
1351 vizualizări 9 ian 2017

"Domnul Daniel Constantin ar trebui să vorbească despre problemele de la Ministerul Mediului. Asta are ca temă în Guvern. În rest, lucrurile astea nu se discută în public până când nu vom discuta în cadrul coaliţiei guvernamentale. O altă informaţie pe care i-o dau domnului Daniel Constantin e că ceea ce e trecut în programul de guvernare, asta se va implementa. Restul sunt discuţii", a declarat, luni, Liviu Dragnea.

Întrebat dacă se va pune problema supraimpozitării salariilor mari, Dragnea a răspuns: "Ce e trecut în programul de guvernare, nimic în plus, nimic în minus. Restul sunt discuţii politice".

Reacţia lui Liviu Dragnea vine în contextul în care vicepremierul Daniel Constantin declara, cu o zi în urmă, că, începând din 2018, ar putea fi introdus un impozit diferenţiat pentru anumite categorii de venituri.

''Există o discuţie ca din 2018 să se vină cu acea impozitare în funcţie de veniturile pe care le au cetăţenii. Asta este o discuţie pe care o vom avea la momentul respectiv. Cota unică rămâne, dar sunt alte forme, pentru alte tipuri de venituri, care se vor lua în calcul'', spunea Daniel Constantin.

Ministrul Mediului a exclus varianta renegocierii, anul acesta, a unui nou nivel al deficitului bugetar de peste 3%.

''Nu intră în discuţie pentru anul 2017. Vom vedea dacă va fi cazul în viitor. Depăşirea deficitului de 3% ne-ar duce în declanşarea procedurii de deficit excesiv. (...) Toate măsurile se încadrează în această limită de 3%'', afirma vicepremierul.

Pe de altă parte, Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal a declarat, pentru MEDIAFAX, că măsurile, anunţate vineri de Guvern, vor conduce la o creştere a deficitului bugetar la peste 4% din PIB.

"Măsurile anunţate vineri de Executiv au un impact financiar foarte mare şi vor conduce la o creştere a deficitului bugetar la peste 4% din PIB", a declarat preşedintele Consiliului Fiscal.

România trebuie să se încadreze într-o ţintă de deficit bugetar de cel mult 3% din PIB, altfel riscă să fie sancţionată de către Comisia Europeană pentru deficit bugetar excesiv.

Citește și: