Raluca Pancu
Raluca Pancu
4219 vizualizări 10 ian 2017

"Poate spune aceste lucruri la ALDE, când au şedinţe la partid. În coaliţie se respectă programul de guvernare pe care ni l-am asumat împreună", a declarat Liviu Dragnea, marţi seară, la Antena 3, întrebat din nou despre declaraţia făcută de vicepremierul Daniel Constantin, potrivit căreia există posibilitatea introducerii, începând din 2018, a unui impozit diferenţiat pentru anumite categorii de venituri.

Întrebat dacă a avut calitatea să facă o astfel de afirmaţie, Dragnea a răspuns negativ.

"Pe mine m-a supărat foarte tare acea declaraţie (...) Am spus că nu mărim nicio taxă şi niciun impozit, dimpotrivă. Le vom scădea", a mai spus Dragnea.

Vicepremierul Daniel Constantin declara, zilele trecute, că, începând din 2018, ar putea fi introdus un impozit diferenţiat pentru anumite categorii de venituri.

''Există o discuţie ca din 2018 să se vină cu acea impozitare în funcţie de veniturile pe care le au cetăţenii. Asta este o discuţie pe care o vom avea la momentul respectiv. Cota unică rămâne, dar sunt alte forme, pentru alte tipuri de venituri, care se vor lua în calcul'', spunea Daniel Constantin.

Ministrul Mediului a exclus varianta renegocierii, anul acesta, a unui nou nivel al deficitului bugetar de peste 3%.

''Nu intră în discuţie pentru anul 2017. Vom vedea dacă va fi cazul în viitor. Depăşirea deficitului de 3% ne-ar duce în declanşarea procedurii de deficit excesiv. (...) Toate măsurile se încadrează în această limită de 3%'', mai afirma vicepremierul.

Citește și: