Liviu Dadacus - Mediafax
1117 vizualizări 25 sep 2017

Întrebat, la Antena 3, cum va vota Parlamentul în cazul cererii de ridicare a imunităţii ministrului Fondurilor europene, Rovana Plumb, Dragnea a răspuns: „Eu le-am spus colegilor mei de mai multe ori că în situaţii de genul acesta trebuie să voteze aşa cum le dictează conştiinţa, cum o simt ei, să reziste la orice presiune şi să voteze aşa cum se simt ei”.

Dragnea a spus că el va vota, însă, împotrivă.

„Eu voi vota împotrivă pentru că după părerea mea este o ficţiune şi este un atac serios la Guvern. Sunt doi miniştri importanţi pentru această ţară. Sigur că nu-i interesează pe cei care au început această acţiune. Peste o săptămână ce face? Mai ia doi, nu? După aia încă doi şi încă doi şi ne trezim că DNA face Guvernul. Eu voi vota împotrivă, o spun de acum, să ţipe toţi, şi ambasadele să ţipe. Am dreptul ăsta constituţional să votez aşa cum cred eu şi îl voi exercita”, a adăugat Dragnea.

Vicepremierului Sevil Shhaideh a fost pusă vineri sub urmărire penală de către procurorii DNA pentru abuz în serviciu în dosarul „Insula Belina”, dosar în care DNA cere şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene.

Procurorii cer urmărirea penală pentru Rovana Plumb în legătură cu săvârşirea complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în exercitarea funcţiei ministeriale.

 

 

Citește și: