276 vizualizări 26 sep 2017

"Au continuat discuţiile pe tema abordată anterior, pe ceea ce am numit culoare media, al doilea subiect culoarele justiţiei, am prezentat elementele pe care le cunosc, am pus la dispoziţia comisiei documente şi se va stabili un calendar, probabil în cursul săptămânii viitoare va fi o nouă audiere. Am prezentat documente care să îmi susţină declaraţiile. Data trecută am prezentat o listă de 65 de persoane care pot confirma sau infirma ce am spus eu. Am venit în faţa comisiei, la solicitatea comisiei şi sunt audiat în calitate de martor. Îmi fac datoria de cetăţean", a declarat marţi Daniel Dragomir.

Acesta a mai spus că în ultimele două săptămâni mai multe instituţii media au arătat că au o anumită apartenenţă.

"Am fost contactat de mai multe persoane care mi-au adus la cunoştinţă lucruri şi am încercat ulterior să le aduc în faţa comisiei. Nu prezint documente clasificate, ci am prezentat documente declasificate şi obţinute în mod legal şi am prezentat sursa de provenienţă (...) Am menţionat culoarul media. De la prima mea ieşire publică am avut dreptate şi lucrurile au fost confirmate. În ultimele două săptămâni s-au autodeconspirat hotnews, ziare.com, Digi24. Cei care au ieşit şi au încercat să acrediteze tot felul de idei: că sunt manipulator, că reprezint mogulii din presă, că sunt omul ruşilor", a declarat Dragomir.

Fostul colonel SRI susţine că asupra sa au existat şi există presiuni deoarece prezenţa sa la comisie "ar putea deranja unele persoane".

Dragomir a prezentat, la audierea de săptămâna trecută din comisia SRI o listă cu 65 de nume, printre care jurnalişti, politicieni, oameni din justiţie sau afacerişti despre care spune că pot confirma toate afirmaţiile sale.

Daniel Dragomir a lucrat în Serviciul Român de Informaţii până în 2013. Era apropiat al lui Florian Coldea şi recunoaşte că i-a legat o relaţie strânsă încă din 1997. Despre Dragomir se ştie că a fost unul dintre cei trimişi de Serviciul de Informaţii în Irak, la criza jurnaliştilor răpiţi din 2005, iar despre activitatea sa a declarat că a coordonat mai mulţi ani parteneriatele cu CIA, dar şi Mossad.

A plecat din SRI în anul 2013, declarând că gestul său de a demisiona a fost un act de onoare, deoarece viziunea sa şi ceea ce se întâmpla în Serviciul Român de Informaţii nu mai coincideau.

Fostul colonel SRI este cercetat în dosarul Black Cube, în care mai multe persoane au fost acuzate de încercări de intimidare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Într-un alt dosar instrumentat de DNA, Dragomir a fost condamnat în decembrie, anul trecut, la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii. Soţia sa, Marinela Zoica Dragomir, a fost condamnată tot la un an de închisoare cu suspendare.

Citește și: