no author
Vasile Magradean
1871 vizualizări 14 mai 2017

Nicuşor Dan a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă la finalul Congresului partidului, că USR va invita oameni competenţi din societate care cunosc diferitele domenii.

”La sfârşitul anului 2018 trebuie să venim cu un guvern din umbră, când USR va lua această decizie se va uita în interiorul său şi exteriorul său la persoanele cele mai competente. Am propus şi voi milita ca în Biroul Naţional să fie respectat un calendar de un an şi jumătate pentru elaborarea unui program politic complet al USR pentru România. La sfârşitul acestui proces, vom selecta dintre toţi oamenii care au participat la dezbaterea pe program persoanele cele mai competente pentru fiecare domeniu şi persoane pentru primul-ministru. În dezbaterea pe program vom invita oameni din societate care cunosc diferitele domenii şi în componenţa acelui guvern din umbră pe care propun să îl anunţăm, nu excludem să avem oameni din exteriorul USR. Dacian Cioloş nu este exclus”, a spus Dan.

Întrebat dacă Dacian Cioloş ar putea conduce acest guvern din umbră al USR, Nicuşor Dan a răspuns ”inclusiv”.

Liderul USR a arătat că partidul pe care îl conduce este deschis la fuziunea cu alte formaţiuni politice noi, cu condiţia ca acestea să fie ”autentice”

Următorul congres al USR va avea loc în anul 2019, după alegerile europarlamentare.

Citește și: