no author
Liviu Dadacus - Mediafax
18910 vizualizări 11 ian 2017

Întrebat, la Antena 3, dacă se impune comisie de anchetă parlamentară privind dezvăluirile lui Ghiţă, Dragnea a răspuns: „Nu-mi dau seama acum, dar să ştiţi că nu exclud această posibilitate”.

La insistenţa moderatorului, care a întrebat de ce are nevoie în plus pentru a decide, Dragnea a precizat: „De un oarecare timp pentru reflecţie. Nu am stat conectat în fiecare zi la aceste dezvăluiri, le vedeam noaptea, când ajungeam acasă, dar este foarte posibil să nu se poată evita comisie de anchetă, este foarte posibil”.

„Nu ştiu ce ar mai pare, dar nu e în regulă. M-aş fi aşteptat ca preşedintele României, când a fost la CSM, să atace acest subiect, pentru că nu ne putem preface că nu există. E real, nu e real, dar deja a confirmat Traian Băsescu. Putem să stăm şi să spunem că aşa ceva nu există? Vom discuta zilele astea. Nu resping această posibilitate. Din ce în ce mai mulţi colegi îmi spun că se impune”, a adăugat Dragnea.

Întrebat, de asemenea, cum se va face lumină în acest caz, dată fiind implicarea unor oameni de la „vârful sistemului”, Dragnea a răspuns: „Cred că ministrul Justiţiei trebuie să se exprime la un moment dat, după ce termină cu aceste întâlniri. Trebuie să aibă un punct de vedere pentru că discutăm de un domeniu pe care nu îl conduce, dar cu care interacţionează totuşi, în baza Constituţiei, a legilor. Nu ştiu ce crede fiecare, dar nu se poate trece peste aceste lucruri, nu pot fi trecute la <şi altele>”.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat vineri că cercetările în cazul înregistrărilor lui Sebastian Ghiţă trebuie continuate de Parchetul General şi că se impunea constituirea unei comisii parlamentare doar dacă procurorii nu începeau ancheta.

„Parchetul General este cel care, potrivit legii, trebuie să îşi facă propria cercetare. Dacă nu începea Parchetul General, eu am afirmat că trebuia o comisie parlamentară care să demareze. Atâta timp cât Parchetul General a deschis şi există o anchetă în derulare, fără îndoială că Parchetul General este cel care trebuie să stabilească paşii următori”, a spus ministrul Justiţiei, vineri, înainte de participarea la prima şedinţă a noului Consiliu Superior al Magistraturii.

Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal după ce postul România TV a difuzat o înregistrare în care Traian Băsescu vorbeşte despre informaţii pe care le-ar fi primit în legătură cu dosarul ICA, în care a fost condamnat Dan Voiculescu.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, anchetele parlamentare nu pot avea ca obiect investigarea unor fapte sau activităţi care fac obiectul unor anchete judiciare sau care se află pe rolul unor instanţe de judecată.

Citește și: