Clarice DINU
Clarice DINU
19823 vizualizări 13 iul 2017

„E o discuţie pe care am început-o în 2015 cu Patriarhul, nu într-un mod direct, dar am lăsat să se înţeleagă că undeva, cândva, într-un viitor foarte apropiat trebuie să discutăm despre acest subiect. Putem să găsim o formulă pe care şi Biserica să o accepte, şi populaţia să o primească foarte bine şi anume: trebuie să vedem care sunt acele activităţi cu caracter economic care pot fi impozitate. Ceea ce luăm de acolo, noi putem să lăsăm în continuare Bisericii să gestioneze, dar pe o zonă pe care noi, statul, o stabilim, adică de tip social (...)”, a declarat Eugen Teodorovici, într-un interviu la Digi24. 

Consilierul premierului susţine că aceasta este varianta convenabilă, de vreme ce sunt şi alte zone din care statul poate aduce bani, dar pe care „Biserica nu le îndrăgeşte”, iar în aceste condiţii trebuie să aleagă. 

Întrebat dacă se referă la prostituţie, Teodorovici nu a negat, evitând însă un răspuns tranşant. „Sunt şi alte zone de unde statul poate să aducă bani şi pe care, cu siguranţă, Biserica nu le îndrăgeşte. Nu vreau să dau exemple, dar Biserica trebuie să înţeleagă şi să aleagă. Trăim în secolul 21, este nevoie de bani, de foarte mulţi bani”, a spus el. 

„Vom iniţia discuţia cu BOR pentru a găsi o cale de comun acord cu cei de la Biserică. Fie să retrocedăm ce au de retrocedat şi atunci găsim o cale de impozitare. Dacă facem un calcul în ultimii 27 de ani de zile, cât a finanţat statul BIserica, o să vedem că sunt sume foarte importante şi trebuie să găsim un echilibru”, a mai spus Teodorovici. 

 

 

Sunteţi de acord cu impozitarea veniturilor Bisericii?

Citește și: