Politicianul Mădălin Voicu a criticat-o dur pe Elena Băsescu, pentru declaraţiile pe care aceasta le-a făcut la Congresul Organizaţiei internaţionale a Rromilor, desfăşurată la Sibiu.

Fiica preşedintelui Băsescu susţine ideea "Regelui" romilor, Cioabă, de a scoate legitimaţii speciale pentru această etnie, însă Mădălin Voicu e convins că EBA doreşte acest lucru doar pentru banii proveniţi din vânzarea noilor acte.

„Iniţial, am luat-o ca pe o glumă. Acum, văd că a venit şi aia mică (n.r. Elena Băsescu) să explice ea cât de importante sunt legitimaţiile. Bineînţeles că nu ştie despre ce e vorba, sunt nişte lucruri care nu aduc nimic bun în dezvoltarea romilor, ba din contră, ajung să facă un fel de segregare, cum era pe vremuri cu Steaua lui David lipită în pieptul evreilor din Polonia, Ungaria şi România. E o cretinitate, o idioţenie! Nu ştiu cine ar putea marşa la aşa ceva în afară de proasta aia mică a lui Băsescu”, a declarat Mădălin Voicu pentru ziarulring.ro.

„Eu nu am nicio problemă cu Elena Băsescu, că săraca nu are nicio vină, este o persoană mutantă. Nu pot să-l acuz pe Băsescu că a educat-o prost, fiindcă nu a educat-o deloc. Dar pot să-l acuz pe Cioabă că o manipulează. Dacă ea se lasă manipulată, înseamnă că e nevertebrată”, a mai spus Mădălin Voicu.

Deputatul îl acuză pe Regele Cioabă că, prin introducerea legitimaţiilor speciale pentru romi, vrea să obţină profit. „Tu vrei să numeşti ţiganii români ţigani de o anumită categorie? De ce, ca să vadă Occidentul că nu toţi infractorii sunt ţigani din România? Eu cred că Cioabă vrea să vândă legitimaţii pe bani să facă o afacere. Nu-mi imaginez că un ţigan normal ar dori să aibă o astfel de legitimaţie. Eu nu spun că infractorul nu poate fi ţigan, dar, în general, infracţiunea nu are etnie. Nu numai că nu sunt de acord (n.r. cu ideea lui Cioabă), ci mă opun cu mare vehemenţă”, a mai spus Mădălin Voicu.

Citește și: