Versiunea Beta

Elena Băsescu. Dai în mine, dai în tata. Dai în tata, dai în ţară

Elena Băsescu: „Elena Băsescu consideră că articolul din AP este defăimător la adresa persoanei sale, a tatălui său şi lezează imaginea României”

•Mezina preşedintelui despre corespondenta AP, Alison Mutler: ”Aş putea presupune că are partizanat cu anumite zone politice din România”

•”Posibila mea participare la un sufragiu exprimat prin vot secret, la nivelul întregii Uniuni Europene nu poate ascunde niciun fel de viciu ori vreo influenţă a puterii exercitate de funcţia tatălui meu”

Mezina preşedintelui, Elena Băsescu, a trimis, sâmbătă, agenţiei Associated Press un drept la replică pe tema candidaturii sale la PE. ”Elena Băsescu consideră că articolul este defăimător atât la adresa persoanei sale, cât şi la adresa tatălui său, Preşedintele României Traian Băsescu. Elena Băsescu apreciază că, prin expunerea de care a beneficiat articolul Associated Press în presa mondială, a fost lezată nedrept imaginea României”, se arată în comunicatul semnat Elena Băsescu, redactat la persoana a treia. Totodată, pozele Monicăi Columbeanu, care apar din greşeală în galeria foto a cotidianului italian La Reppublica despre fiica preşedintelui, sunt calificate drept ”o gravă eroare jurnalistică, pe care Elena Băsescu o cere, de asemenea, rectificată, prin excluderea imaginilor asociate cu persoana sa, dar care aparţin altei persoane”.

În dreptul la replică către AP, Elena Băsescu reia ideea că articolul AP care o califică drept o păpuşă Barbie care vrea în Parlamentul European ”reprezintă un atac la persoana mea, dar cu consecinţe nedrepte asupra imaginii României”. Ea afirrmă despre corespondenta AP în România, Alison Mutler, că ar putea ”presupune că are partizanat cu anumite zone politice din România”, având în vedere că urmează două runde de alegeri în 2009.

Elena Băsescu se apară cu Declaraţia universală a drepturilor omului

În sprijinul ei, mezina preşedintelui invocă Declaraţia universală a drepturilor omului, adoptată de ONU în urmă cu 51 de ani, mai exact articolele 21 - ”Orice persoană are dreptul de acces egal la funcţiile publice din ţara sa” - şi 12 - ”Nimeni nu va fi supus la imixtiuni arbitrare în viaţa sa personală, în familia sa, în domiciliul lui său, în corespondenţa sa, nici la atingeri aduse onoarei şi reputaţiei sale”. ”Chiar dacă tatăl meu este “din întâmplare”, după cum se exprimă AP, preşedintele României, eu beneficiez, ca orice altă persoană din lume, de dreptul fundamental de a alege şi de a fi ales. Consider că posibila mea participare la un sufragiu exprimat prin vot secret, la nivelul întregii Uniuni Europene nu poate ascunde niciun fel de viciu ori vreo influenţă a puterii exercitate de funcţia tatălui meu”, susţine fiica preşedintelui.

”Aşadar, aprecierile publicate de AP sub următoarea formă “Deci, este ea aceea de care nevoie Parlamentul European? Candidează pentru un loc, deşi un critic a considerat-o ca o păpuşă Barbie” le apreciez ca aducând atingere onoarei şi reputaţiei mele ori familiei mele”, este concluzia Elenei Băsescu. Ea se revoltă şi împotriva ”exprimărilor precum” “Fiica ostentativă a preşedintelui României caută loc în UE”, “Elena Băsescu ţopăie pe catwalk, petrece în cluburi până la orele dimineţii şi mutilează gramatica”, considerându-le ”peiorative” şi ”menite să aducă atingere şi reputaţiei tatălui meu şi funcţiei de şef al statului pe care o deţine”. În final, Elena Băsescu aduce şi argumente pentru prezenţa ei pe listele pentru PE: ”am absolvit cursuri de ştiinţe economice şi financiar-bancare precum şi master în ştiinţe politice, în prezent fiind cursant al Colegiului Naţional de Apărare”, la care adaugă experienţa de 6 ani ca economist într-o firmă privată şi ultimele opt luni ca stagiar la Parlamentul European, ceea ce, spune ea, îi conferă ” un minimum de experienţă necesară unui candidat pentru funcţia de europarlamentar, la propunerea Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat Liberal, membru al Partidului Popular European”.

În plus, argumentează ea, a renunţat la modelling de doi ani, iar prezenţa ei în cluburi este caracterizată printr-un ”comportament decent, fără a afecta în niciun fel pe cei din jur”. ”Consider, deci, că articolul publicat de AP nu respectă principiul informării corecte, atâta vreme cât se limitează la a reproduce afirmaţii ale unei persoane private din Dej şi la a accentua tendenţios expresii precum « ţopăie pe catwalk ». Solicit publicarea dreptului la replică, precizând că nu am fost contactată de către AP pentru a-mi exprima un punct de vedere”, conchide Elena Băsescu în dreptul la replică. Această ultimă idee apare şi pe blogul basescuelena.wordpress.com, despre care fiica preşedintelui a afirmat că nu îi aparţine. ”Misterul” a fost dezlegat însă de autori: ”Deşi şansele erau infime, există un procent mic că aşa ar fi arătat blogul Elenei dacă ar fi fost al ei. Dar nu e. Un grup de reacţie rapidă şi susţinere i-a făcut acest cadou de mărţişor. Nu vă ascund faptul că acest blog e chiar citit cu interes de ea, deci orice comentariu viitor poate ajunge la ea în şi în continuare. Dacă vreţi s-o sprijiniţi şi mai mult şi să vă alăturaţi grupului, daţi mail la elena.basescu.otpdl@gmail.com”.

De asemenea, în ”misiva” către publicaţia italiană La Reppublica, Elena Băsescu le atrage atenţia asupra dreptului la replică trimis AP şi solicită ”respectuos” ”corecturile necesare precum şi excluderea imaginilor cu familia Columbeanu ce ar putea ilustra în arhiva publicaţiei dumneavoastră articolul referitor la persoana mea”.

Într-un comunicat remis vineri presei, şefa tinerilor PD-L, ministrul Monica Iacob Ridzi, şi-a reiterat susţinerea pentru candidatura Elenei Băsescu, care a primit ulterior şi sprijinul PD-L Hunedoara - din care face parte Iacob Ridzi, dar şi a organizaţiei de femei a PD-L.


 

 

245 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 gandul.info 14.03.2009 20:57

Secretarul general al OT-PDL, Elena Băsescu consideră că "articolul" Associated Press referitor la posibila sa candidatură în alegerile europene este "defăimător atât la adresa persoanei sale.

 
#2 Saadi 14.03.2009 20:57

vai, sa-mi sugeti *******. amandoi si tu si chiorul ala slut de tac-tu, cacatilor, excrementelor!!!!!!!!!!

 
#3 SANDOKAN 14.03.2009 21:25

cine plateste sa apara zilnic un articol cu pupaza asta?

 
#4 Costelini 14.03.2009 21:48

Are dreptate nuti spaima ziarelor!

 
#5 pt. analfabeta asta 14.03.2009 22:11

junioare a chiorului bashit o rugam frumos sa ne lase si sa ne pupe-n k.urrr!!!

semnat,
poporul care nu poate fi prostit!

 
#6 , 14.03.2009 22:13

nici un articol nu poate fi mai defaimator decat propriile ei atitudini, greseli, de toate felurile, incultura crasa pe care nu s-a jenat sa o arate, lipsa de modestie si tupeul de a se afisa, dupa ce stie prea bine ce scriu si spun toti oamenii (in afara de cativa pedelisti, nici aceia toti), nepotismul de care se foloseste pentru a parveni, intr-o tara careia i s-a acrit, de pe vremea lui ceausescu, nu doar de cei care practica nepotismul, ci si de cei care slugaresc in apararea aceste tare (ritzi pitzi, patapipievici, aveamescu, voinescu...-bleah!)

 
#7 Nuti-spaima Constitu 14.03.2009 22:34

fa proasto, cara-te in alta tara! vrea tara asta sa scape de fiica si fiul lui tatucu. a mai fost unu' care a fost impuscat in '89. nu vreti sa plecati din tara asta, manelistilor?!!!!!! luati-i cu voi si pe lenuta udrea, lenuta ritzi, lenuta alma anastase,lenutu prigoana,lenutu geoana,lenutu videanu, lenutu pogea! sunteti niste alma! mergeti unde va e locul!

 
#8 Maica 14.03.2009 22:41

..s-a bolnavit lumea , da nervi, maica , da nervi..

 
#9 myra 14.03.2009 22:53

nu au pic de rusine sleahta asta de golani care au ajuns la conduceea tarii;cum poti sa fii atit de tupeist si nesimtit, sa-ti impingi odrasla inculta si analfabeta, sa candideze pentru asa un post, unde ar trebui sa fie numai specialistii cei mai buni, nu niste cretini;ar trebui sa le fie rusine si celor din pdl, care sint niste servili, si-si urmaresc numai interesele proprii. rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee?!

 
#10 se alege... 14.03.2009 22:54

se va alege, mai fraierilor...ca se vor frauda alegerile si pentru ea ca si pentru tat-su....

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
O judecătoare din România s-a ”trezit” cu 10.000 de euro în poşetă. Este incredibil cum a încercat să se justifice în faţa procurorilor