Versiunea Beta

EMIL BOC L-A SCHIMBAT PE BACONSCHI DIN FUNCŢIE prin telefon. PNL va propune PSD ca toţi parlamentarii USL să demisioneze din Parlament

de Cristian ANDREI, Clarice DINU, Ramona LOZNIANU

Liderii PDL s-au întâlnit la sediul partidului luni seară pentru a discuta soluţiile la criza de imagine în care se află partidul şi numele unui înlocuitor pentru remaniatul Teodor Baconschi. Întâlnirea vine la sfârşitul unei zile în care în Parlament a avut loc o şedinţă extraordinară. Mai jos regăsiţi desfăşurarea cronologică a evenimentelor şi "războiul" declaraţiilor dintre Putere şi Opoziţie de la tribuna Parlamentului. Şedinţa extraordinară a fost una fără o finalitate concretă, fiecare partid având la dispoziţie un timp limitat pentru a-şi spune părerea despre protestele de stradă din România. Momentul zilei a fost însă atunci când, de la tribuna Parlamentului, Emil Boc a anunţat că l-a demis pe ministrul de Externe Teodor Baconschi. Acesta a aflat că nu mai e ministru prin telefon: "Nu cunosc culisele acestei decizii. Sunt prea obscure. Voi avea o discuţie şi cu domnul preşedinte mâine. Am vorbit azi cu Traian Băsescu, nu era la curent cu faptul că hârtia plecase pe traseu". Cel de-al doilea moment tensionat al zilei a venit odată cu anunţul liderului PNL Crin Antonescu, care a declarat că parlamentarii liberali sunt dispuşi să-şi dea demisia. De altfel, câţiva liberali s-au şi grăbit să-i dea preşedintelui partidului demisia în alb, primul fiind Ludovic Orban. Antonescu a precizat însă că aceasta nu este o hotărâre finală, o decizie în acest sens urmând să fie luată după discuţii cu social-democraţii, mai puţin convinşi să facă acest lucru. Printre principalii oponenţi se află chiar Adrian Năstase. Ce s-ar întâmpla dacă PSD şi PNL ar demisiona puteţi vedea aici.d

Vezi mai jos LIVE TEXT-ul zilei de azi:

UPDATE 21:37 Întâlnirea liderilor PDL s-a încheiat.

UPDATE 21:14 Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat pentru gândul că sunt luate în calcul toate căile de luptă împotriva puterii actuale, inclusiv demisia în bloc din Parlament. "Ne vom întâlni în forurile noastre, vom analiza foarte serios toate aspectele şi vom lua decizia care se impune. O decizie atât de importantă se ia după o analiză serioasă, ne întâlnim miercuri, joi, vineri să ne consultăm, punem toate lucrurile la un loc şi luăm decizia cea mai bună. Sigur o decizie va fi luată până pe 1 februarie, dar poate până atunci îşi dă demisia Guvernul şi trebuie să fim acolo să numim un guvern de tehnocraţi", a spus Ponta.

UPDATE 20:52 Sever Voinescu: Discuţia despre demisia premierului rămâne de actualitate

UPDATE 20:40 Întâlnire de urgenţă a PDL, la sediul central al partidului

UPDATE 19:34 PNL anunţă că se retrage din Parlament. Anunţul a fost făcut de Crin Antonescu, acesta precizând că decizia este unanimă. O decizie definitivă se va lua după discuţii cu PSD şi cu reprezentanţii societăţii civile. Marea majoritate de parlamentarlor liberali l-au anunţat pe Antonescu fie în scris, fie verbal, că sunt de acord cu depunerea demisiei din Parlament.

UPDATE 19: 30 Conducerea PNL a explicat care sunt consecinţele demisiei din Parlament.

UPDATE 18:50 Cristian Tudor Popescu: Pompous ass, inventarul moale şi şocâtele înaripat

UPDATE 18:44 Mai mulţi parlamentari PNL şi-au prezentat demisiile.

UPDATE 17:16 Şedinţa extraordinară a Parlamentului s-a încheiat.

UPDATE 16:57 Majoritatea parlamentarilor USL a ieşit din sala în timpul discursului Elenei Udrea.

Înainte de a lua cuvântul în plen, Elena Udrea îşi verifica telefonul.

Radu Berceanu citea despre Elena Udrea, în timpul şedinţei extraordinare a Parlamentului

UPDATE 16:25 După o scurtă ceartă între Crin Antonescu şi Ioan Oltean, la tribună a ţinut un scurt discurs Cristian Diaconescu de la UNPR. Colegii i-au strigat în timp ce mergea către tribună "Domn' ministru". La finalul discursului, Diaconescu a declarat că speră ca în perioada următoare, puterea să demonstreze că are oameni de stat capabili să răspundă nevoilor populaţiei".

UPDATE 15:56 Ce a declarat Bogdan Aurescu pentru gândul, după ce numele său a apărut pe lista posibililor titulari la ministerul de Externe.

UPDATE 15:32 Surse PDL au declarat pentru gândulprima variantă luată în calcul pentru funcţia de ministru de Externe este Cristian Diaconescu (UNPR). O altă variantă discutată este un tehnocrat, în persoana lui Bogdan Aurescu.

UPDATE 15:21 Ce s-a întâmplat în această dimineaţă în şedinţa liderilor democrat-liberali: EXCLUSIV. Cine a ridicat primul piatra în şedinţa PDL. Numele celor care "au greşit"

UPDATE 15:17 Preşedintele Organizaţiei de femei a PDL, ministrul Sulfina Barbu, a declarat, că revocarea din funcţie a ministrului de Externe "este o atitudine corectă a premierului, ce sancţionează un derapaj al ministrului Baconschi".

UPDATE 15:16 Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au plecat din sala de plen, mergând să mănânce, în timp ce la microfon vorbeau Victor Ponta şi Crin Antonescu.

UPDATE 15.16 Ministrul Vreme comentând decizia de revocare a colegului său:

UPDATE 15:03 Teodor Baconschi a anunţat că, în jurul orei 11:00, a primit un telefon de la premierul Emil Boc, din care înţelegea că nu i se reproşează nimic pe linie guvernamentală şi că a fost vorba despre o decizie politică. Reamintim că ministrul se află la Bruxelles.

UPDATE 15:00 Anunţ în plen al lui Crin Antonescu: "Suntem gata să demisionăm". Antonescu a mai spus că România are nevoie de alegeri anticipate prezidenţiale şi parlamentare în cel mai scurt timp.

Liberalii, despre propria demisie:

Cristian Adomniţei, PNL, despre demisia Opoziţiei: "Este ultima noastră cale. Vrem alegeri anticipate"

Alina Gorghiu, PNL: "Situaţia din România este extremă, deci trebuie să luam o soluţie radicală"

UPDATE 14:59 Reacţii la demiterea lui Baconschi:

Cioroianu: Baconschi devenise punct vulnerabil al PDL

Meleşcanu: Demiterea lui Baconschi, mişcare de imagine fără impact

Nicolăescu, despre revocarea lui Baconschi: Un exerciţiu de imagine, un fel de detergent pentru PDL

Victor Ponta: Revocarea lui Baconschi este prea puţin, sper că funcţia lui nu va fi mită pentru trădători

UPDATE 14:55 Iliescu: Alternativa la PDL există, dar trebuie să fie mai convingătoare, să se comporte ca atare

UPDATE 14:07. EMIL BOC A ANUNŢAT CĂ L-A REVOCAT PE BACONSCHI. "Regret derapajele şi stângăciile unor colegi faţă de protestari. Acesta este şi motivul pentru care am cerut revocarea din funcţie a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi", şi-a explicat gestul Emil Boc. La finalul discursului lui Boc s-a scandat "Demisia, demisia". Iată cele mai importante declaraţii ale lui Boc. Teodor Baconschi nu este în ţară, el fiind prezent la Bruxelles la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din Uniunea Europeană.UPDATE 13:42 Senatorul PSD Mircea Geoană a cerut Parlamentului să îşi întrerupă vacanţa şi să se reunească în sesiune extraordinară până când se rezolvă situaţia de criză. "Când le-am spus (unui grup de europarlamentari -n.r) că Parlamentul României e în vacanţă, atunci când ţara fierbe, pur şi simplu s-au crucit", a spus Geoană de la tribună.

UPDATE 13:41 Surse din partid au declarat pentru gândul că după şedinţa extraordinară din Parlament, se va face o nouă şedinţă a USL, în care se va lua decizia finală. "Se va ajunge la demisia în bloc a parlamentarilor opoziţiei, curentul majoritar fiind în acest sens", au declarat surse din partid. PNL militează pentru soluţia radicală, în timp ce Ponta propune soluţia moderată: fie grevă parlamentară, fie moţiune de cenzură.

UPDATE 13:39 Victor Ponta şi coordonatorul campaniei pe Bucureşti, Miron Mitrea, au avut o atitudine reţinută faţă de ideea demisiei în masă, spunând că nu sunt împotrivă, dar că opoziţia trebuie sp decidă ce vor face după această demisiei.

UPDATE 13:32 Şedinţa conducerii USL s-a terminat fără a se lua o decizie în privinţa demisiei din Parlament, liderii Opoziţiei decizând, în primă fază să ceară de la tribuna Parlamentului demisia guvernului şi a parlamentarilor puterii. Pentru soluţia demisiei în bloc a USL s-au pronunţat liberalii, în frunte cu Crin Antonescu, dar şi social-democraţi, printre care vicepreşedintele Ecaterina Andronescu şi vicepreşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu.

UPDATE 13:25 Opoziţia va intra în grevă parlamentară, ca urmare a refuzului coaliţiei de guvernare a accepta solicitările opoziţiei.

UPDATE 13:16 Emil Boc a ajuns în Parlament. Sunt aşteptaţi parlamentarii USL, care nu au terminat încă şedinţa.

UPDATE 13:12 Premierul Emil Boc nu a mai venit la întâlnirea programată cu parlamentarii PDL, în sala în care trebuia să aibă loc întrevederea, deputaţii PDL s-au întâlnit pentru a-l sărbători pe liderul de grup Mircea Toader.

UPDATE 13:07 Mai multe zeci de persoane vor asista de la balcoanele din sala de plen la dezbaterile care vor avea loc, la solicitarea PDL. Astfel, grupul democrat-liberal a solicitat ca un număr de 168 de persoane să asiste la lucrările plenului reunit, în condiţiile în care la balcoanele din sala de plen există doar 164 de locuri disponibile.

UPDATE 12:57 Marian Vanghelie a declarat că PSD Bucureşti poate aduce în stradă 25.000 - 30.000 de manifestanţi, dar important este ca în piaţă să iasă şi oameni care nu sunt membri de partid. Acesta a precizat că USL nu este unit în ceea ce priveşte modul de acţiune.

UPDATE 12:42 Senatorul PNL Mircea Diaconu le-a spus celor din USL că îşi va da demisia indiferent de ce vor face ceilalţi parlamentari din Opoziţie, el prezentându-le deja demisia sa conducerilor PSD şi ACD.

UPDATE 12:38 Sever Voinescu susţine că sunt voci în partid care cer remanierea, însă subiectul va fi discutat în perioada următoare, astăzi conducerea PDL concentrându-se pe sesiunea extraordinară cerută de USL. Liderul PDL a reiterat că partidul nu susţine anticipatele.

UPDATE 12:34 Conducerea PSD şi ACD discută la această oră variantele pe care Opoziţia ar putea să le urmeze, propunându-se două variante: pe de o parte moţiunea de cenzură, soluţie dorită de PSD, pe de altă parte, demisia în bloc a parlamentarilor, varianta propusă de PNL.

UPDATE 12:21 Pentru ce crede Sever Voinescu, deputat PDL, că protestează oamenii din stradă: "Sperăm ca mesajul oamenilor din stradă să fie clar înţeles. Clasa politică trebuie să-şi găsească civilitatea".

UPDATE 12:09 Boc participă la reuniunea grupurilor parlamentare ale PDL.

UPDATE 11:45 Victor Ponta l-a criticat pe Emil Boc, care a declarat că USL a cerut sistarea fondurilor europene. "Suntem absolut uluiţi şi indignati de modul absolut iresponsabil în care premierul apare cu o minciună gogonată. Pe 31 ianuarie vom fi prezenţi la dezbaterea din Parlamentul European şi vom cere să folosim acele fonduri europene, dar vom pune şi problema alegerilor comasate, a angajărilor de răspundere, a votului prin corespondenţă, a tuturor aspectelor care aduce regimul Băsescu lângă regimul lui Viktor Orban", a spus Ponta. Liderii USL se vor întâlni miercuri cu ambasadorii statelor UE acreditaţi la Bucureşti.

UPDATE 11:44 Marian Vanghelie nu susţine demisia parlamentarilor Opoziţiei. Vicepreşedintele PSD a declarat că eventuala demisie în bloc a parlamentarilor USL nu va duce la schimbări politice, opoziţia trebuind să scoată în stradă cel puţin 100.000 de oameni. Vanghelie a afirmat că nu crede că demisia parlamentarilor USL va duce la căderea Guvernului Boc.

UPDATE 11:43 Cei trei lideri ai USL s-au întâlnit, luni dimineaţa, înaintea Birourilor Politice reunite PSD-ACD, una dintre variantele discutate fiind ca parlamentarii USL să îşi ia concediu fără plată de la Parlament, potrivit unor surse din Uniune. Sursele citate au declarat, pentru Mediafax, că Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, dar şi Dan Voiculescu, s-au întâlnit cu o oră înaintea Birourilor Politice reunite ale PSD şi ACD. Potrivit aceloraşi surse, discuţia a vizat posibilele măsuri de protest ale opoziţiei, după ce liderul PNL, Crin Antonescu, a sugerat demisia în masă a parlamentarilor USL. Sursele menţionate au arătat că a fost luată în discuţie o posibilă reacţie "mai atenuată" a USL, respectiv ca parlamentarii Uniunii să îşi ia concediu fără plată de la Parlament, pentru o perioadă determinată.

UPDATE 11:14 Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a propus coaliţiei ca taxa auto de primă vânzare pentru maşinile înmatriculate înainte de ianuarie 2007 să fie suspendată pentru circa un an, interval în care să fie achitată doar taxa de poluare auto, redusă cu 25%.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a cerut în şedinţa coaliţiei, o amnistie fiscală pentru funcţionarii publici din administraţiile locale care au încasat diverse sporuri în conformitate cu contractele de muncă, fiind apoi obligaţi de Curtea de Conturi să restituie banii, susţin surse din Uniune.

Liderii coaliţiei au concluzionat, luni, că nu pot fi de acord cu organizarea alegerilor anticipate, pe considerentul că o astfel de procedură, dacă ar fi iniţiată, nu ar putea fi încheiată decât prin luna septembrie, potrivit unor surse citate de Mediafax.

 


 

 

824 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 Irina 23.01.2012 10:41

Raspunsurile la protestele si la tot ceea ce se intampla acum in Romania le gasesti daca cauti cuvantul "romopi" pe Google si daca intri pe primul link

 
#2 cdd 23.01.2012 10:51

Sunt curios daca usl va avea eterna atitudine dezinteresata multumindu-se sa zica ca nimic nu este inregula in tara asta si eventul sa se si retraga din sesiune sau si mai rau sa vina acolo doar ca sa faca balci sau in sfarsit va veni cu solutii viabile la problemele discutate.Vom vedea.

 
#3 IahIm 23.01.2012 10:53

Este normal sa nu mai ascultam discursuri care au la baza combaterea coruptiei si traiul mai bun - eu vreau sa aud proiecte - clare, bine definite. Daca nu eu nu merg la vot...
As vota pentru o monarhie constitutionala (cu parlament) dar nu prea avem pe cine pune... Regele Mihai nu este o solutie, din nefericire este prea batran.

 
#4 Ileana 23.01.2012 10:59

La presiunea strazii, cei din coalitia guvernamentala au cedat si au acceptat aceasta sesiune extraordinara. Si daca vor continua protestele vor ceda in continuare. Un guvern şi un preşedinte care nu mai au suport popular ar trebui să îşi dea demisia. România are nevoie, mai mult decât orice, de un nou guvern. Cea mai importanta promisiune pe care si-a încalcat-o acest Guvern si acest presedinte care s-a autointitulat "jucator"a fost aceea ca românii vor trai bine. Si cu ce ne-am ales? Actualii guvernanţi au avut aproape patru ani de zile ca să facă şi ei ceva. Nu au făcut nici unul dintre toate lucrurile pe care le aveau de făcut. Dacă rămân, la guvernare, nu vor face nimic nici în perioada urmatoare. Anticipatele sunt singura solutie!
http://www.rtv.net/sesiune-extraordinara-la-parlament-pe-tema-protestelor_11880.html

 
#5 Cristoflocea Tudor Pupincurescu 23.01.2012 11:03

... MORTACIUNILE ROSII ar trebuie sa renuntze la vechile lor inclinatii sper MANIPULARE si FURT DIN AVUTUL POPORULUI ...

... MORTACIUNILE ROSII ar trebui sa invetze sa fie obiectivi si cooperantzi ...

... MORTACIUNILE ROSII ar trebui sa invetze dialogul diplomatic, social si economic ...

... MORTACIUNILE ROSII ar trebui sa reprezinte poporul nu intereselor lor ...

... MORTACIUNILE ROSII ar trebui sa invetze ca tzara asta nu e sacul lor de bani ...

... MORTACIUNILE ROSII care s-au umplut de bani ar trebui sa ... PLECE ...


... MORTACIUNILE ROSII NICIODATA NU VOR RENUNTZA ... EI SINT NISTE MORTACIUNI ... RUPTI COMPLET DE TZARA SI DE INTERESELE EI ...

 
#6 anonimool: alo, alo, aloooo zicea dictatorul 23.01.2012 11:05

Băsiști, Pontajiști, Antoniști, Motaniști, Ciorbiști, DDiaconiști, și noi republicani, iată ce cerem de la voi: 1. Eliberarea lui Stănculescu din pușcărie, predarea comenzii armatei Române lui Stănculescu eroul revoluției din '89 și lui Caramitru și apoi supunerea tuturor ordinelor şi comenzilor şi ierarhiilor forțelor armatei suveranului de drept: Regelui Mihail al României și parlamentului cu o cameră unică și cu 300 de reprezentanți aleși complet uninominal! 2. Punerea Înaltei curți de casație și a Curții Constituționale sub patronajul reginei Ana, soția regelui Mihail, precum şi sub răspunderea președintelui parlamentului ales universal de popor care vor răspunde și vor aviza actele de justiție putând acorda anularea completă a sentinței și graţierea şi eliberarea acuzatului prin acte de iertare şi clemenţă dacă acuzatul mărturiseşte că se pocăiește și vrea să se îndrepte. Actul de pocăinţă va fi supravegheat de către părintele dn confesiunea sau asociaţia din care face parte. 3. Eliberarea din funcție a tuturor șefilor securității și poliției și jandarmerie și punerea acestor instituții sub conducerea Casei Regale, adică sub conducerea lui principelui Radu și a principesei Margareta. 4. Eliberarea din funcție a guvernatorului Mugur Isărescu și înlocuirea lui cu reprezentantul poporul Dan Diaconescu sau Mugur Mihăiescu, apoi emitere de bani noi plasticați şi cu zonă transparentă în care să se vadă şi să conțină o foiță de aur a cărei gramaj să fei atât cât îi este valoarea înscrisă pe moneda de hârtie plasticată emisă, asta pentru ca să aibă RONUL valoarea lui conținută în el, şi pentru ca să ieşim din specula bancherilor mondiali care emit monedă fărăacoperire menţinând cursurile intervalutarea spre sărăcirea întregii populaţii salariate, a tuturor statelor. 5. Toate pensiile…

 
#7 Cristoflocea Tudor Pupincurescu 23.01.2012 11:06

... a nu se confunda ...


MORTACIUNILE ROSII

cu

* PORTOCALII

... e o mare diferentza ...

 
#8 anonimool 23.01.2012 11:06

5. Toate pensiile și salariile de la stat să fie egale între ele și să fie un procent din pib împărțit în mod egal pentru toți, pentru toţi cei care lucrează sau au lucrat la stat, cui nu-i convine să meargă în privat sau să se privatizeze. Oricine oate să-şi facă o firmă cu capital de stat şi să lucreze la stat. Orice firmă cu capital majoritar de stat se consideră a fi la stat. 6. Eliminarea tuturor impozitelor și taxelor, locale sau generale, și impunerea unei singure taxe pe venitul încasat de către orice cetățean român orișiunde în lume de 15%, și un impozit unic aplicat tuturor străinilor de pe teritoriul României suverane de 15% din orice venit încasat plătibil lunar, dar și la ieșirea oricăror bani afară spre a nu putea fi ei încasați din afară cu evitarea impozitării, deci controlul transferurilor de bani în exterior. 7. Interzicerea școlarizării obligatorii. Fiecare e liber să se școlarizeze cum vrea și cum poate și toți sunt egali la angajare indiferent de diplome, indiferent de vârstă. 8. Alegeri libere conforme cu referndumul validat, uninominale complet în două tururi, în primul participă oricine iar în al doilea se vor alege primii 3 din primii 10 clasați. Toți cei înscriși în alegeri vor trebui să aibă o recomandare semnată de 10 persoane responsabile care să garanteze pentru el, adică o recomandare de la conducerea confesiunii din care face parte, a partidului, a asociației, a firmei, a oricărei grupări din care face parte sau de la prietenii săi dacă nu este înregimentat în nicio organizație politico ideologică sau confesională. Fiecare ales va răspunde singur pentru faptele comise, va răspunde în fața regelui, a justiției, a poporului și a Domnului. 9. Eliminarea pensionării obligatorii la stat sau privat, ci fiecare e liber să muncească până moare, iar…

 
#9 anonimool 23.01.2012 11:07

continuare: 12. La nivel local se vor alege liber şi uninominal primarul, judecătorul, directorul școlii, șeful poliției, și ceilalți capi ai instituțiilor ce asigură conducerea locală din 4 în 4 ani odată cu alegerile generale. Aceștia vor avea un mandat de 4 ani cu maxim 3 mandate însă neconsecutive. Nu se vor aplica impozite și taxe locale decât celor ce au un venit dublu față de salarul și pensia unică de la stat și acest impozit local poate să se ridice până la maxim 20% din venitul lunar rămas după plata impozitului general unic, și acest impozit local va fi plătit numai în produse și bunuri. Astfel că impozitul cumulat pentru persoanele cu venituri ce depășesc dublul salrului de la stat va fi de 15% impozit lunar la stat din venit și 20% impozit local la stat din produse și bunuri, animale, plante și tot ce este nou și prisosește. Vechiturilor li se vor da foc la groapa comună. Banii la nivel local ce vin de la nivel central vor fi împărţiţi în mod egal în toate regiunile de dezvoltare fără discriminare politică sau rasială sau religioasă sau ştiinţifică sau materială. 13. Construirea armatei muncii, armata poporului, care va avea rolul de a muncii cu forță maximă pentru binele țării în orice domeniu și fiecare tânăr de la vârsta de 7 ani va avea obligația să facă parte 1 lună pe an din rândurile armatei poporului, sau va plăti o sumă echivalentă cu munca ce trebuia să o presteze. Această armată va conduce și armata deținuților care vor fi obligați și ei să muncească pentru a-şi asigura întreținerea temnițelor şi consumurilor lor. 14. Toate procesele vor fi obligate să dureze maxim 1 lună de zile și oricând se vor putea redeschide şi relua dacă apar probe care pot schimba verdictul inițial. Procesele vor fi cu jurați aleși din popor și niciosentință nu poate cere pedepse sadice sau ucigașe dar…

 
#10 anonimool 23.01.2012 11:08

CONTINUARE
Băsiști, Pontajiști, Antoniști, Motaniști, Ciorbiști, DDiaconiști, și noi republicani,iată ce cerem de la voi:

13. Construirea armatei muncii, armata poporului, care va avea rolul de a muncii cu forță maximă pentru binele țării în orice domeniu și fiecare tânăr de la vârsta de 7 ani va avea obligația să facă parte 1 lună pe an din rândurile armatei poporului, sau va plăti o sumă echivalentă cu munca ce trebuia să o presteze. Această armată va conduce și armata deținuților care vor fi obligați și ei să muncească pentru a-şi asigura întreținerea temnițelor şi consumurilor lor.14. Toate procesele vor fi obligate să dureze maxim 1 lună de zile și oricând se vor putea redeschide şi relua dacă apar probe care pot schimba verdictul inițial. Procesele vor fi cu jurați aleși din popor și niciosentință nu poate cere pedepse sadice sau ucigașe dar sunt permise orice chinuri care pot duce la îndreptarea osânditului, recomandate fiind chinurile prin muncă și înfometare spre iertare și îndreptare, însă jurații vor putea cere orice tip de chin și privațiune în scopul vindecării sufletești și trupești a infractorului găsit vinovat de justiţie.Trăiască România creştină, trăiască Regele, trăiască România românilor.

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
O păţeşte şi cel mai puternic om de pe pământ! Când şi-au dat seama era deja prea târziu! FOTO Imagine TRUCATĂ cu Obama dată publicităţii. TOP GAFE