214 vizualizări 7 sep 2017

„Nu aş putea să spun foarte multe decât despre faptul că, la invitaţia domnului ministru, vom face o analiză a progreselor realizate în materie de MCV. Urmează să primim vizita experţilor europeni şi în această situaţie e important să ştim care sunt progresele realizate”, a declarat, joi dimineaţa, Augustin Lazăr.

Procurorul şef al Parchetului General a precizat că, în cursul zilei de joi, va fi transmis un comunicat de presă cu poziţia comună, stabilită în urma discuţiilor.

La Ministerul Justiţiei urmează să ajungă, joi, mai mulţi şefi din domeniu pentru a analiza stadiul progreselor înregistrate de România în ceea ce priveşte raportul MCV.

Preşedintele CSM: E o discuţie premergătoare. CSM este pregătit

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mariana Ghena, a declarat, joi, la intrarea în sediul Ministerului Justiţiei, înainte de analiza raportului MCV, că aceasta este o discuţie pregătitoare, precizând că CSM a îndeplinit, în mare măsură, obiectivele din ultimul raport.

„Vom vedea ce vom discuta. E o discuţie pregătitoare. Noi ne-am pregătit, din punct de vedereal Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).(...) În mare măsura (CSM a îndeplinit obiectivele raportului anterior - n.red.). De fapt, aspectele asupra cărora CSM s-a aplecat, le-a analizat şi le-a interpretat sunt incluse într-un raport preliminar pe care l-am comunicat Ministerului Justişiei şi el se află pe site-ul Consiliului”, a explicat Ghena, la intrarea în sediul Ministerului Justiţiei.

Referitor la posibila influenţă negativă a propunerilor de modificare a legilor justiţiei, avansate de ministrul Tudorel Toader, asupra raportului MCV, preşedintele CSM a subliniat că, în prezent, au loc consultări.

„Nu pot comenta acest aspect. Suntem în procedura de consultare şi, mai departe, în procedura de analizare a avizului cu privire la pachetul se legi. Nu pot să comentez şi nu pot să-mi exprim un punct se vedere”, a adăugat Ghena.

Tot în jurul orei 10.00, a ajuns la sediul MJ şi procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, care nu a vrut să facă vreun comentariu legat de discuţiile de la sediul ministerului sau despre raportul MCV.

Citește și: