Publicat

9

decembrie

2009

15:53

105

vizualizări

Gabriel Oprea vrea să-şi facă un partid: Uniunea Naţională pentru Progresul României.

Gabriel Oprea vrea să-şi facă un partid: Uniunea Naţională pentru Progresul României.

Deputatul Gabriel Oprea, lider al grupului independenţilor din Parlament, propune crearea unei noi formaţiuni politice, de centru, pe care o intitulează, într-un comunicat de presă, Uniunea Naţională pentru Progresul României.

"Constatăm că se face tot mai acut simţită necesitatea de a aduce pe scena politică românească o formaţiune politică nouă, de centru, o formaţiune politică a stabilităţii naţionale care să se situeze deasupra tuturor intereselor politice, Uniunea Naţională pentru Progresul României", se arată în comunicatul semnat de Gabriel Oprea, lider coordonator al grupurilor parlamentare de independenţi şi citat de Mediafax.

Necesitatea acestei formaţiuni este explicată de Oprea prin faptul că, după alegerile prezidenţiale, se observă "foarte multă confuzie în politică, multe interese de grup şi de partid, din partea tuturor formaţiunilor politice, când singurul interes ar trebui să fie acela de a acţiona spre binele românilor, de a crea cadrul politic şi stabilitatea necesare pentru ca România să depăşească rapid criza economică".

Comunicatul lui Oprea contrazice teza fraudării alegerilor lansată de PSD şi afirmă că "românii au votat şi au decis să-i acorde lui Traian Băsescu încă un mandat legitim de preşedinte, în urma unui proces electoral desfăşurat potrivit tuturor prevederilor legale şi constituţionale" şi că "trebuie să ascultăm vocea poporului, care a ales". În ceea ce priveşte acuzaţiile de fraudare a alegerilor, liderul grupului de independenţi spune că "astfel de confruntări au unicul scop de a prelungi criza politică" şi că politicienii ar trebui să se comporte ca adevăraţi oameni de stat, care înţeleg şi recunosc rolul alegerilor democratice.

Gabriel Oprea a demisionat din PSD la începutul acestui an, după ce numirea sa în fruntea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) de către premierul Emil Boc a fost contestată puternic de liderii social-democraţi. În prezent, Oprea figurează pe lista Cabinetului propus de premierul desemnat Liviu Negoiţă, pentru acelaşi portofoliu.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
SUA stau pe un butoi cu pulbere! Donald Trump, făcut PRAF de cine se aştepta mai puţin. Declaraţiile fac înconjurul planetei

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info