Departamentul Social - Mediafax
367 vizualizări 6 sep 2017

"Atunci când inspecţia este subordonată unui om politic este o problemă. Instiţutiile din sistemul judiciar trebuie să fie independente. Nu trebuie subordonată politic. Inspecţia a mai fost în 2004 subordonată Ministerului Justiţiei. Ministrul avea posibilitatea să dea dispoziţia deschiderii unei ancheta penale. Câte anchete în care sunt implicaţi membri ai unui partid politic vor mai putea fi făcute?
Nu am văzut nicio notă de fundamentare", a declarat Laura Codruţa Kovesi la EuropaFm.

În ceea ce priveşte Inspecţia Judiciară şi controlul făcut de inspectori la DNA, Kovesi a precizat că a sesizat CSM în legătură cu procedura şi metodologia de efectuare a controlului.

"A fost un lucru inedit, o parte a echipei a decis să ne prezinte concluziile verbal, altă parte în scris. Plecând de la acest lucru, am făcut solicitare către CSM cu privire la anumite chestiuni de procedură care trebuiesc lămurite înainte de a se da raportul. Că dacă nu e tratată unitar poate influenţa raportul. E o solicitare care se referă la chestiuni de procedură şi metodologie. Ne dorim să apară raportul dar să ne şi lămurim pe proceduri şi metodologii ca acest raport să nu poate fi contestat", a precizat Kovesi.

Citește și: