Publicat

6

ianuarie

2017

13:44

18264

vizualizări

Legea „Dragnea”, promulgată de Iohannis. Taxa Radio-TV, eliminată

Legea prin care se elimină 102 taxe, printre care şi cea Radio - TV, a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Legea „Dragnea”, promulgată de Iohannis. Taxa Radio-TV, eliminată

Legea prin care se elimină 102 taxe, printre care şi cea Radio - TV, a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Legea prin care se elimină 102 taxe, printre care şi cea Radio- TV, a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Legea a fost iniţiată de Liviu Dragnea. Beneficiarii taxei radio-TV erar TVR şi Radioul public. 

La finalul anului trecut, parlamentarii au respins cererea de reexaminare a actului normativ, formulată de preşedinte. 

În cererea de reexaminare Iohannis susţinea că proiectul iniţiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, poate pune în discuţie independenţa editorială a posturilor publice de radio şi televiziune.

''Politicile fiscal-bugetare ale statului, precum şi concretizarea acestora reprezintă atributele autorităţii legislative şi executive şi nu fac obiectul controlului de constituţionalitate. Din această perspectivă, deşi Legea privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative a fost declarată constituţională în raport de criticile formulate, apreciem că se impune o reanalizare a acesteia de către Parlament sub aspectul efectelor resimţite de cetăţeni. Simplificarea procedurilor în raporturile dintre cetăţeni şi autorităţi, precum şi diminuarea poverii fiscale prin eliminarea unor taxe şi tarife sunt deziderate împărtăşite la nivelul societăţii. Realizarea acestora implică, în mod necesar, adoptarea de măsuri legislative coerente, eficiente, predictibile şi, în acelaşi timp, responsabile. Tocmai de aceea, pentru a fi eficientă, reducerea în sine a taxelor trebuie să fie însoţită de o îmbunătăţire a procedurilor administrative şi a disciplinei bugetare'', arata Iohannis în cererea de reexaminare transmisă  Parlamentului.

El susţinea că înlocuirea unei plăţi directe cu una indirectă, precum şi absenţa unor măsuri legislative conexe, de natură să conducă la realizarea unor servicii publice de calitate, ar putea face ca simpla eliminare a taxelor prevăzute de legea Dragnea ''să conducă, pe lângă efectul deplasării poverii fiscale de la beneficiarii acestor servicii către toţi contribuabilii, persoane fizice şi juridice, şi la consecinţa accentuării disfuncţionalităţilor serviciilor publice''.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
SUA stau pe un butoi cu pulbere! Donald Trump, făcut PRAF de cine se aştepta mai puţin. Declaraţiile fac înconjurul planetei

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info