no author
Raluca Pancu
Liviu Dadacus - Mediafax
Raluca Pancu
921 vizualizări 18 apr 2017

 „Nu cred!”, a răspuns Ciolacu, întrebat dacă sunt şanse ca Legea salarizării unitare să fie depusă în Parlament, în această săptămână.

În acest context, Ciolacu a  subliniat că proiectul va fi depus când se vor termina absolut toate dezbaterile şi vor fi depuse toate amendamentele şi după ce PSD va avea un feedback de la toate partidele. Întrebat dacă are un orizont de timp pentru depunerea proiectul de Lege al salarizării, Ciolacu a răspuns negativ.

„Nu s-a stabilit lucrul acesta. O să stabilim”, a adăugat el.

Pe de altă parte, liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor a ţinut să precizeze că a fost creat un "e-mail special” pentru transmiterea de amendamente.

„Toate amendamentele merg pe mail atât la grup, cât şi la minister. Sunt destule. Eu vorbesc de PSD în momentul acesta. Proiectul a fost trimis peste tot, toate grupurile au primit Legea salarizării. Amendamentele de la celelalte grupuri nu trebuie să vină la noi, trebuie să meargă la minister şi la Comisii. Nu trebuie să le depună la PSD, ar fi culmea ca celelalte grupuri parlamentare să depună la PSD”, a spus Ciolacu.

Declaraţiile lui Marcel Ciolacu vin după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, anunţa, săptămâna trecută, amânarea cu şapte zile a depunerii proiectului privind noua lege a salarizării în Parlament.

"O săptămână, zece zile în plus nu strică nimănui, dimpotrivă. E o perioadă în care absolut toată lumea de bună-credinţă şi de rea-credinţă are posibilitatea, înainte să fie depus la Parlament, să studieze", preciza, la acel moment, Dragnea, la ieşirea de la şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale PSD şi ALDE, menţionând, totodată, că toate grupurile parlamentare vor putea veni cu amendamente înainte ca proiectul să fie depus la Parlament.

"Credem în el, dar e bine să stea la dospit", mai spunea Dragnea.

Întrebat de ce această decizie tocmai acum, având în vedere că depunerea fusese anunţată de vineri, după şedinţa CExN al PSD, de la Sinaia, Dragnea a răspuns că "din când în când" mai ia decizii la partid.

"Le-am comunicat colegilor mei, m-am consultat şi cu Lia Olguţa Vasilescu mai devreme: o săptămână, zece  zile în plus nu strică nimănui, dimpotrivă. E o perioadă în care absolut toată lumea de bună- credinţă şi de rea-credinţă are posibilitatea înainte să fie depus proiectul la Parlament să studieze", mai spunea liderul PSD.

Amânarea anunţată de Dragnea venea exact în ziua în care Legea salarizării unitare ar fi urmat să fie depusă la Parlament, conform declaraţiilor pe care ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescul, le făcea cu trei zile înainte.

“Luni, depunem legea la Parlament, după ce o semnează şi senatorii. Sunt convinsă ca această lege va fi foarte apreciată de cei care au salarii mici şi au fost nedreptăţiţi timp de 25 de ani, aşa cum sunt convinsă şi ca ea va fi aplicată. Sunt la fel de convinsă ca o vor aprecia şi cei cu salarii mari, care vor vedea ce creşteri au şi ei. Mai puţin bugetarii de lux. Puţini. Dacă vor comenta, poate ca toată lumea va fi interesată şi ce salarii au în plată. Dar ştiu ca nu o vor face. Nicio familie ocupaţională nu va fi afectată, în ansamblu. Nici Justiţia, unde creşterile sunt semnificative”, scria ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, pe Facebook.

Citește și: