Versiunea Beta

Liviu Negoiţă şi-a depus mandatul pentru formarea guvernului - VIDEO

Premierul-desemnat Liviu Negoiţă îşi depune miercuri mandatul

UPDATE: Negoiţă şi-a depus mandatul pentru formarea guvernului

Premierul desemnat Liviu Negoiţă, primar al sectorului 3, a anunţat că şi-a depus, marţi, mandatul primit din partea preşedintelui pentru formarea guvernului. "Am considerat că ne aflăm într-o altă realitate politică după finalizarea alegerilor prezidenţiale. Am considerat că este normal ca aceste consultări să se desfăşoare fără vreun impediment care să ţină de persoana mea desemnată în urmă cu mai bine de o lună de zile. Mi-am asumat această responsabilitate la acea dată considerând că România s-a aflat şi încă se află într-o perioadă de dificultate", a declarat Negoiţă.

Democrat-liberalul a spus că se aşteaptă ca, într-un termen foarte scurt, ca un alt coleg de-al lui, care va fi desemnat în calitatea de prim-ministru, să poată forma un Guvern şi să obţină avizul Legislativului. "Dacă Parlamentul a amânat nejustificat instalarea unui guvern cu puteri legitime, astăzi trăim o altă realitate politică, iar partidele parlamentare şi preşedintele Traian Băsescu trebuie să găsească o formulă majoritară. Mă aştept ca, în foarte scurt timp, un alt coleg al meu să poată forma guvernul. Am depus mandatul şi i-am mulţumit preşedintelui pentru colaborare", a spus Liviu Negoiţă.

Echipa Negoiţă ar fi adus României tranşa de la FMI

Fostul premier-desemnat a susţinut că dacă Guvernul propus de el ar fi fost învestit, România ar fi primit a treia tranşă din împrumutul FMI. Nu în ultimul rând, Negoiţă a criticat indirect coaliţia PSD-PNL, pe care o consideră responsabilă pentru faptul că echipa sa nu a fost supusă votului de încredere al Legislativului."Era bine dacă aveam un Guvern cu puteri depline atunci când eu am încercat să-l formez. S-a considerat atunci de către o coaliţie a bunului simţ că România, interesele românului pot fi puse între paranteze. Din ultimele declaraţii, văd că această coaliţie a bunului-simţ continuă şi persistă într-o astfel de atitudine", a declarat democrat-liberalul. (M.T.)

Dragnea: Depunerea mandatului de către Negoiţă înseamnă finalizarea mascaradei

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că decizia prim-ministrului desemnat, Liviu Negoiţă, de a-şi depune mandatul înseamnă finalizarea "mascaradei" din timpul campaniei electorale, prin care s-a urmărit perpetuarea guvernului demis de Parlament.

Dragnea a afirmat că depunerea mandatului de către premierul desemnat Liviu Negoiţă înseamnă "finalizarea mascaradei de acum o lună".

""Desemnarea lui Liviu Negoiţă ca prim-ministru a fost o manevră de campanie electorală care a avut ca unic scop menţinerea la butoane a guvernului Boc, aflat nu doar în situaţia de interimat, ci şi demis de Parlament. Marţi, la şedinţa Birourilor Permanente ale Parlamentului, PSD şi PNL au propus începerea audierilor miniştrilor propuşi de Negoiţă, legal şi constituţional, iar PDL şi UDMR s-au opus. Ceea ce era de demonstrat s-a demonstrat", a declarat secretarul general al PSD.

Premierul desemnat Liviu Negoiţă, primar al sectorului 3, a anunţat că şi-a depus, marţi, mandatul primit din partea preşedintelui pentru formarea guvernului.

Premierul-desemnat Liviu Negoiţă îşi depune miercuri mandatul

Democrat-liberalul Liviu Negoiţă îşi depune, miercuri, mandatul de premier, potrivit unor surse oficiale. Premierul-desemnat urmează să facă anunţul, la ora 9.00, într-o declaraţie de presă la Palatul Victoria.

Liviu Negoiţă a fost desemnat şef al Executivului la data de 6 noiembrie de preşedintele Traian Băsescu. La numai trei zile, democrat-liberalul îşi prezenta echipa compusă din 14 miniştri, o formulă guvernamentală practic identică (excepţie făcând trei nume) cu cea a predecesorului său Lucian Croitoru. Astfel, la MAI era propus Gabriel Oprea, la Ministerul Afacerilor Externe - Bogdan Aurescu, la Ministerul Finanţelor Publice - Gheorghe Pogea, la Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale - Mihai Şeitan.

Ca miniştri mai erau propuşi următorii: la Transporturi şi Comunicaţiilor - Radu Berceanu, la Agricultură, Păduri şi Dezvoltare Rurală- Valeriu Tabară, la Dezvoltare Regională şi Turism-Vasile Blaga, la Econome şi Comerţ- Adriean Videanu, la Sănătate - Anton Cristian Irimie, la Cultură - Theodor Paleologu, la Justiţie - Cătălin Predoiu. De asemeni, ca ministru al Educaţiei, Cercetării şi Sportului fusese propus Daniel Funeriu, pentru portofoliul Apărării Naţionale era desemnat Mihai Stănişoară, iar la Ministerul Mediului Sulfina Barbu. (M.T.)


 

 

27 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 Tuning 15.12.2009 23:50

Vezi ce masini are Negoita in garaj
www.graficcar.ro#Negoita

 
#2 dan 15.12.2009 23:53

dovada ca alegerile au fost fraudate
http://versu.ro/wonderwall-4926.html

 
#3 VASILE IONEL 16.12.2009 01:10

JOHN-IVAN...........NU STIU NU MA MA-I INTERESEAZA PUTETI SA-L PUNETI SI PE PAPA DE LA ROMA.........EU ASTEPT BANII CA SA-MI DEA AMERICANII SI AM PLECAT LA MUNCA IN ALTA TARA MA-I CALDA.

 
#4 VASILE IONEL 16.12.2009 01:20

JOHN-IVAN.........NICI RELIGIA NU MA MA-I INTERESEAZA.......SA SE DUCA DRACULUI CU PREOTESELE LOR PORNO. NICI-O RELIGIE NU MA-I ESTE SFINTA ..............VRAJALA . AU FACUT BISERICI SI CATREDRALE DIN TRAFICUL DE PROSTITUATE IN ULTIMII 15 ANI IMPREUNA CU SERVIICIILE SECRETE..............TOATA EUROPA STIE.

 
#5 vai, 16.12.2009 01:23

au uitat-o pe Lenuta! Ce-o sa se faca saracuta de ea, un om asa de capabil si competent, profesor universitar si doctor docent, cum au putut?

 
#6 VASILE IONEL 16.12.2009 01:35

JOHN-IVAN..........SI NICI SECURISTII-COMUNISTI DIN PARLAMENTUL EUROPEAN.

 
#7 Partidul Radical 16.12.2009 05:12

partidulradical.com
vino alaturi de noi daca te-ai saturat de hotzii tranzitiei!

 
#8 Hermann 16.12.2009 05:37

Cred ca omul cu ghinioane e Funeriu ca parca si guvernul anterior conta pe el si n-a iesit. Imi place poza cu Negoita dar daca vroia sa ne arate soarta mandatului sau trebuia sa foloseasca alt deget

 
#9 nelutiu 16.12.2009 06:59

D-nul Negoita, va avea un mandat la fel de greu asemanator cu al d-nlui Boc, deoarece reformele incepute, trebuie continuate, dar sa speram ca va avea si sprijinul parlamentarilor, nu numai invrajbiri, deoarece si parlamentarii vor avea parte de reformare!

 
#10 profetii despre romania 16.12.2009 08:02

In cele ce urmeaza va supun atentiei o suma de profetii lasate de cel mai mare calugar preot al Romaniei secolului XX – Arsenie Boca. Cine a fost ? Ca sa intelegeti cine a fost, va relatez urmatoarea frantura de istorie din viata acestui sfant . Anii ’50, Romania era sub ocupatie, parintii si bunicii cominternistilor de azi se straduiau de zor sa ne macelareasca elitele pentru a le lua locul, propovadirea religiei incepea sa fie interzisa, iar acest calugar continua sa faca minuni acolo in munti, la Sambata de Sus, in Fagaras. Noii securisti alergau dupa dobandirea a noi tehnici parapsiholgice. Sa nu uitam ca pana si SSI-ul lui Cristescu, cu tot cu scoala de parapsihologi, fuse-se decimata. Au pus ochii pe Arsenie Boca si pe * lui, gandind in micimea lor ca se joaca cu hocus-pocus. L-au luat si l-au inchis intr-o unitate a securitatii din Fagaras, la beci, in lanturi, ca le era frica de el. Ei bine, batut, umilit si nemancat, nu le-a spus decat ca el nu face minuni, ci Dumnezeu lucreaza. In schimb, la fiece 12 noaptea punea genunchii in pamant, moment in care drugurile si lacatele de la usa de otel a beciului sarea, la propriu. Comandantul unitatii , speriat de fenomen si ingrijorat pt soarta sa si a familiei sale, a invitat martori intreaga unitate, cu tot cu familiile acestora, plus ceva cominternisti de la “Centru”. La miezul noptii usile au sarit, ca de obicei, astfel chiar tortionarii au dus cu ei aceasta poveste , relatand-o posteritatii. Securitatea ii spunea “Vrajitorul”. Cine nu stie, a avut domiciliu fortat la Draganescu langa Bucuresti, pana a murit in 1989.

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
O judecătoare din România s-a ”trezit” cu 10.000 de euro în poşetă. Este incredibil cum a încercat să se justifice în faţa procurorilor