Publicat

3

aprilie

2012

22:27

1179

vizualizări

MRU explică episodul cu "uşa trântită" la Coaliţie: "Am şi eu supărările mele"

MRU explică episodul cu "uşa trântită" la Coaliţie: "Am şi eu supărările mele"

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat în acestă seară că se va opune alocării politice a banilor către primării, precizând că divergenţele pe care le-a avut cu liderii Coaliţiei pe acestă temă au reprezentat "un episod" care nu contează.

"Nu contează un episod, am şi eu supărările mele", a spus şeful guvernului, la Realitatea TV, întrebat de ce a plecat trântind uşa de la şedinţa coaliţiei.

"Mă opun destinaţiei politice" a banilor a adăugat Ungureanu, precizând că cele 150 de milioane de euro deblocate de guvern în şedinţa de astăzi sunt destinate cofinanţării proiectelor europene şi arieratelor la plata facturilor administraţiilor locale indiferent de culoarea politică. El a dat exemplul unor primării de la PDL, PNL şi PSD care au primit finanţare.

"Oamenii sunt ţinta măsurilor mele economice", a spus Ungureanu, precizând că banii au fost daţi pentru că acum au nevoie de ei comunităţile locale, chiar dacă "poate să existe o suspiciune de ordin politic".

Ungureanu a mai spus că lucrează la un proiect privind un Fond Naţional de Dezvoltare, pe model norvegian, care să fie alimentat cu banii din redevenţe sau privatizări şi care să fie folosiţi la investiţii directe în scopul dezvoltării comunităţilor locale. El a precizat că fondurile nu vor putea fi folosite "discreţionar" şi "în scop electoral".

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
IMAGINI INCREDIBILE! Ce a surprins un turist pe barca unui personaj foarte îndrăgit de români. VIDEO

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info