Versiunea Beta

Negoiţă - de la parcările în spic la fântânile colorate care "educă estetic" cetăţenii. Primăria cu 70 de milioane de euro datorii

Negoiţă - de la parcările în spic la fântânile colorate care "educă estetic" cetăţenii. Primăria cu 70 de milioane de euro datorii

Primăria sectorului 3, condusă de Liviu Negoiţă, are datorii la bănci de aproximativ 70 de milioane de euro. Trei dintre credite, însumând 230.000.000 lei, fără dobânzi, comisioane şi alte costuri aferente, primarul Liviu Negoiţă le va lăsa moştenire viitorului edil al sectorului 3. Este vorba de credite luate în utimii trei ani, de la o singură bancă şi toate cu o perioadă de graţie de trei ani şi o perioadă de rambursare de şapte ani. Astfel, în 2005 Primăria sectorului 3 figurează că s-a împrumutat cu 50.000.000 de lei pentru o perioadă de 84 de luni, cu o perioadă de graţie de 36 de luni, datoria publică urmând a se stinge în 10 ani, adică în 2015. În 2006, primăria lui Negoiţă s-a mai împrumutat de alte 80.000.000 de lei, tot pentru 84 de luni, cu o perioadă de graţie de trei ani, datoria urmând să fie achitată în 2016.

Pe site-ul Primăriei sectorului 3, ultimul credit, în valoare de 100.000.000 de lei figurează că este luat în 2008, fix în aceleaşi condiţii ca şi celelalte, urmând a fi achitat în 2018. Din date de pe site-ul de licitaţii reiese însă că pentru acordarea împrumutului, Primăria sectorului3 a postat pe 21.08.2008 o cerere de oferte pentru un împrumut de 100.000.000 de lei. Anunţul de atribuire, adică acordarea contractului, s-a făcut potrivit aceluiaşi site de licitaţii, pe date de 13 ianuarie 2009, adică la patru luni după deschiderea ofertelor. În anunţul de atribuire figurează că pentru cele 100 de milioane de lei împrumutate, Primăria sectorului 3 trebuie să returneze 161,8 milioane de lei fără TVA.

La cele trei credite luate de când este primăr Liviu Negoiţă se mai adaugă încă două luate de predecesorul său în 2003 şi 2004, ultimul, în valoare 17.228.000 lei, figurând ca achitat pe data de 16 aprilie 2009. Cel din 2003 este în valoare de 3.220.820 lei şi a fost acordat cu o perioadă de graţie de 5 luni şi o perioadă de rambursare de 76 de luni. Deşi i-am solicitat în scris răspunsul, primarul Liviu Negoiţă a refuzat să ne spună în ce au fost investiţi banii împrumutaţi
.
Investiţii de milioane de euro în fântâni, mobilier stradal şi deondrologie

Primarul sectorului3, Liviu Negoiţă a intrat în atenţia presei prin licitaţiile extrem de costisitoare organizate într-un an de criză. Acesta a organizat o licitaţie de 4 milioane de euro pentru construcţia a 24 de fântâni arteziene dotate cu senzori de vânt şi programate electronic. După cum scrie în caietul de sarcini, fântânile lui Negoiţă vor avea rolul de a "educa din punct de vedere estetic cetăţenii". "Ce e rău că încercăm să educăm oamenii prin cultivarea bunului gust. Fântânile vor purifica aerul şi-l vor face mai respirabil" a declarat pentru Gândul, primarul Liviu Negoiţă.

Tot edilul de la sectorul 3 a fost cel care a inventat programul "prima casa" pentru plante agăţătoare. El a construit două pergole cu 84.000 de euro. "Domnule, sunt două pegole pe care le punem într-o zonă unde le vedeţi şi dumneavoastră, la staţia de metrou Dristor şi la zona de lângă părculeţul de la Brâncuşi. Acolo cetăţenii vin şi se aşează, stau şi ei seara lângă blocurile lor, în zonele pe care le-aţi văzut dumneavoastră, nu sunt de esenţă de cireş, nu însemnă că nu ştiu ce Dumnezeu se întâmplă, pur şi simplu nişte jardiniere pe care le plantăm la baza acestor pergole, să stea omul la umbră, să-i fie şi lui bine" şi-a descris primarul Negoiţă investiţia în faţa consilierilor locali.

O altă licitaţie, în valoare de 10 milioane de euro a fost organizată pentru achiziţionarea şi plantarea de material dendrologic " butaşi, boscheţi sau altoi"în parcurile şi grădinile din sectorul 3. Alte 70 de milioane de euro s-au investit în ultimul an în echiparea şi amenajarea terenurilor de sport şi a locurilor de joacă şi 22,3 milioane de euro în coşuri de gunoi din lemn nobil, scrumiere sau ghivece de flori.

O singură firmă câştigă aproape toate licitaţiile

Din toate licitaţiile organizate de edilul sectorului3, o singură firmă pare abonată permanent la banii primăriei. Este vorba de SRL-ul de apartament AA Marketing and Management. Firma a câştigat licitaţiile organizate pentru livrarea de echipamente pentru terenurile de sport şi de joacă, cea pentru dotarea sectorului cu elemente decorative şi lăzi stocabile şi chiar pe cea pentru achiziţionarea şi plantarea de material dendrologic. De altfel SRL-ul AA Marketing and Management a mai câştigat tot în sectorul lui Negoiţă şi licitaţiile organizate de două licee pentru a amenaja terenuri de joacă în curtea unei şcoli generale şi a unei grădiniţe.

Sectorul lui Negoiţă are cele mai multe parcări, locuri de joacă şi camere video

Primarul Liviu Negoiţă se poate lăuda că a construit cele mai multe locuri de parcare, a amenajat peste 300 de locuri de joacă , a iluminat toate 307 miniparcuri şi are sectorul cu cel mai numeros mobilier stradal. El a demolat toate chioşcurile, a desfiinţat tarabele şi a investit masiv în Parcul Alexandru Ioan Cuza, cunoscut şi ca parcul IOR. Tot în timpul mandatelor sale au fost construite cinci grădiniţe, au fost reabilitate termic unităţile de învăţământ, s-au montat stâlpişori pentru protejarea trotuarelor, a dezvoltat programul de colectare diferenţiată a deşeurilor, s-au făcut piste pentru biciclişti, şi s-au amenajat şi asfaltat toate aleile dintre blocuri iar principalele arterele şi intersecţiile din sectorul 3 sunt supravegheate cu camere video Liviu Negoiţă este la cel de al doilea mandat şi a reuşit să facă sectorul aproape de nerecunoscut.


 

 

74 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 Gabriel 6.11.2009 17:16

IN ACESTE IMPRUMUTURI SE VOR DUCE BANII LOCUITORILOR DIN SECTORUL 3.
A FACUT CEVA BANI NEGU-OITA IN MANDATUL LUI DE PREMIER. OARE CAT S-A DUS LA BASESCU SI CAT SI-A OPRIT EL???
PS: SPER SA NU SE INTALNEASCA CU BLAGA CA-L ARDE ALA.

 
#2 @ Gabriel 6.11.2009 17:20

Lasa Gabriele ca si banii Ridzipoancei sau ai lui Nutzi, si ma refer la cei delapidati de la MT(S), tot la basescu au ajuns.
Ma mira in schimb alegerea lui Basescu in a-l propune pe Negoita premier. Oare a cotizat mai mult asta decat Blega??? Oricum nu are nici o sansa sa treaca de Parlament dar ca idee.

 
#3 crisstina 6.11.2009 17:25

Oricum PSD nu va vota pentru învestirea Cabinetului Negoiţă ÅŸi ar fi în interesul tuturor ca acesta să îÅŸi depună mandatul. De aceea, ar fi mai bine ca domnul Negoiţă să nu facă la fel ca domnul Croitoru ÅŸi, văzând că nu are niciun sprijin în Parlament, să nu ne mai propună un guvern, să îÅŸi depună mandatul. Singura diferenţă dintre Emil Boc ÅŸi Liviu Negoiţă sunt sumele cu care aceÅŸtia contruie la bugetul PDL.
Liviu Negoiţă va face Guvernul Boc 4, ÅŸi îi va propune pe aceeaÅŸi oameni ai PDL care stau ÅŸi acum căţăraÅ£i pe funcÅ£ii.

 
#4 Icar 6.11.2009 17:49

Se vede clar ca acest om este o alegere foarte buna, mult mai buna decat Johannis. Problema este ca Alianta de la Grivco (aka alianta anti-Romania) nu ii pasa daca premierul este bun sau nu, ei vor doar sa puna o marioneta pentru 5 saptamani dupa care sa il schimbe.

 
#5 Datorul 6.11.2009 18:02

Ne baga in datorie pe veci ,acest primar.

 
#6 Radu 6.11.2009 18:11

Nu mai e nimic de spus......poate spune ceva el BUCURESTENILOR.

 
#7 G.P. 6.11.2009 19:17

Nu locuiesc in sectorul 3 dar dupa ce scrie in articol zona pare una foarte placuta de locuit. La inceput m-a speriat suma mare de bani dar faptul ca a construit atat de multe arata ca banii nu au fost irositi.

Datoria mare arata cat costa sa modernizam tara si sa o aducem in secolul 21. Pacat ca pana acum nu au fost si altii ca el sa investeasca pentru ca atunci costurile ar fi fost mai mici.

 
#8 Isa 6.11.2009 19:19

Se vede clar ca acest om este o alegere foarte prasta, mult mai proasta decat Johannis. Problema este ca grupului de la Golden Blitz (aka grupul anti-Romania) nu ii pasa daca premierul este bun sau nu, ei vor doar sa puna o marioneta pentru 5 saptamani dupa care sa il schimbe.

 
#9 OMUL MARINARULUI 6.11.2009 19:28

ASTA ESTE OMUL MARINARULUI SI ASTA ESTE SUFICIENT !!!

 
#10 PALER 6.11.2009 19:29

EU V-AM SPUS: COMUNIST, SECURIST, TURNATOR, HOT, BANDIT, INCULT, GREGAR, BETIV SI MITOCAN.

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
O păţeşte şi cel mai puternic om de pe pământ! Când şi-au dat seama era deja prea târziu! FOTO Imagine TRUCATĂ cu Obama dată publicităţii. TOP GAFE