no author
Cătălina Mănoiu
2779 vizualizări 3 iul 2017

"Am aici o cerere (din partea lui Mihail Neamţu-n.r.) care mă umple de bucurie, este o cerere de adeziune la PNL pe care am să i-o semnez. Aşa cum el mi-a semnat autograful, o să îi semnez cererea de adeziune”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, prezent la lansarea cărţii lui Mihail Neamţu, cu titlul „Fenomenul Trump”.

Mihail Neamţu a afirmat că adeziunea sa la PNL are o rezonanţă istorică.

"(...) Este o adeziune mult aşteptată de prieteni şi, în acelaşi timp, o adeziune care are pentru mine o rezonanţă istorică", a declarat Mihail Neamţu, precizând că şi bunicul său Gheorghe a fost liberal.

"(...) nu o să recit nicio poezie, nu vă speriaţi, nici Gheorghe, nici.. mă opresc. (...) Bunicul Gheorghe, că de asta am avut şi un gând acum câţiva ani, repet, nu mai recidivez, a fost şi el membru al PNL", a precizat Neamţu, făcând aluzie la poezia „Ridică-te Gheorghe", pe care a recitat-o în anul 2012, la lansarea candidaţilor ARD, scrisă de Radu Gyr, poet cu simpatii legionare şi autor al versurilor imnului neoficial al Mişcării Legionare, "Sfântă tinereţe legionară".

Mihail Neamţu a spus că noua echipă a PNL îi dă speranţa ca anul Marii Unirii poate aduce o reunificare a "sensibilităţilor de dreapta".

"(…) Faptul că dumneavoastă după Congres, împreună cu o echipă tânără care îl include pe Robert Sighiartău şi alţii aţi hotărât să construiţi o platformă liberal conservatoare, liberală în plan economic, conservatoare în plan moral, mi-a dat speranţa că 2018 - anul Marii Uniri poate reprezenta o reunificare a sensibilităţilor de dreapta. Sunt intelectuali, sunt oameni din lumea business care cu siguranţă aşteaptă ca acest Partid Naţional să se reorienteze exact în această direcţie canonică, naţională, patriotică, europeană – în acelaşi timp, transatlantică", a spus Neamţu.

PNL este al treilea partid în care Mihail Neamţu se înscrie.

Mihail Neamţu a făcut parte în anii 1990 din PNŢCD, iar în octombrie 2011 a înfiinţat Noua Republică, formaţiune care a candidat la alegerile parlamentare din 2012 pe listele Alianţei România Dreaptă, care a reunit sub acelaşi însemn electoral Partidul Democrat Liberal, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat şi Forţa Civică.

Potrivit Statutului PNL, "este imperios necesar (ca membrii PNL-n.r.) să respecte principiile democraţiei şi drepturile omnului, să combată totalitarismul, naţionalismul extremist, discriminările şi intoleranţa, ca şi tendinţele xenofobe".

Citește și: