Raluca Pancu
Raluca Pancu
1158 vizualizări 10 ian 2017

"Noi vorbim de o serie de demnitari în România care, prin această OUG, au salarii mari. Am spus de la început că nu sunt de acord, că aş putea fi de acord doar dacă în termene rezonabile se va veni cu legea salarizării, se va adopta şi toţi românii vor avea salarii mai mari. Sunt patru oameni în statul român care au aceleaşi salarii: preşedintele României, preşedintele Senatului, preşedintelui Camerei Deputaţilor şi premierul", a declarat Liviu Dragnea, marţi seară, la Antena 3.

Dragnea a spus că vrea să se revină "la ce era înainte", însemnând ca salariul său, cât şi cel revenit preşedintelui României, preşedintelui Senatului şi premierului să scadă de la 159 de milioane de lei la 68 de milioane de lei.

"Mi se pare suficient. Putem discuta de salarii mari doar cu o singură condiţie: să legăm salariile demnitarilor ca raport sau ca multiplu faţă de salariul mediu pe economie. Creşte România, cresc şi salariile astea. Scade România, scad şi salariile astea. Mie mi se pare exagerat, niciodată nu am avut salariul atât de mare", a mai spus Dragnea.

În schimb, în iulie 2015, Liviu Dragnea susţinea că "această lege este un lucru bun dacă este un prim pas şi este urmată de modificarea întregii legi a salarizării", chiar dacă aceasta şi-a produs în cele din urmă efectele, fără să fie însoţită de legea salarizării.

"Este o motivaţie corectă ca preşedintele, premierul, şefii camerelor, miniştrii să aibă salarii bune pentru că totuşi au răspunderi uriaşe. Dar nu este suficient. Nu putem ridica salariile înalţilor demnitari şi marea masă a bugetarilor să rămână cu salarii foarte mici. Am înţeles de la ministrul Rovana Plumb că proiectul mare al legii salarizării este aproape gata. Dacă este un pas dintr-un proiect mare, este corect, dar dacă (n.r - ordonanţa) rămâne un pas singular, atunci nu e bine", declara, la acel moment, Liviu Dragnea.

OUG prin care s-au majorat salariile demnitarilor este pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaţilor.

Citește și: