Cristian ANDREI
Cristian ANDREI
5183 vizualizări 15 nov 2011

Deputatul PDL, Dănuţ Liga, a fost surprins azi de gândul votând cu două cartele în plenul Camerei Deputaţilor. El a votat şi pentru deputatul PDL Valentin Rusu, cel care în urmă cu o lună folosise cartela lui Liga pentru a vota de 26 de ori la două mâini.

Deputaţii PDL Dănuţ Liga şi Valentin Rusu sunt colegi de bancă în Camera Deputaţilor, iar votul cu două cartele a devenit pentru amândoi o obişnuinţă. Cei doi fac cu schimbul când votează cu două cartele. În şedinţa de marţi a Camerei Deputaţilor, deputatul Liga a votat cu două cartele, în timp ce deputatul Rusu ieşise din sală. Cu o lună în urmă, Rusu votase în locul lui Liga de 26 de ori.


Prigoană a avertizat, Voinescu n-a văzut

Silviu Prigoană s-a amuzat teribil de păţania celor doi, avertizându-l pe Liga că este filmat. Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, aflat în banca din spatele lui Dănuţ Liga susţine că nu a văzut nimic. Mai mult spune că l-a întrebat pe Liga dacă a votat cu două cartele şi acesta i-a spus că nu. Nici Cezar Preda nu a remarcat nimic dubios.

Deputatul Alin Popoviciu i-a întrebat pe cei doi ce s-a întâmplat. "Mi-au spus că a votat deputatul Liga cinci minute cât a fost ieşit deputatul Rusu", a declarat, pentru gândul, Popoviciu.

Parlamentarii PDL au început să se foiască din ce în ce mai mult după ce şi-au dat seama că sunt filmaţi. Dacă un deputat PDL ne-a spus să coborâm în sală, deputatul Maria Stavrositu făcea semne că nu înţelege care este problema.

"Nu ştiu, măi, frate, sunt 145 de inşi acolo nu pot să-i urmăresc pe toţi", a fost răspunsul oferit, pentru gândul, de liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader. În urmă cu o lună acesta a declarat, pentru gândul, că vrea să propună ca parlamentarii să poată vota de oriunde şi nu doar din sala de plen.

Dănuţ Liga a evitat prima dată să răspundă de ce a votat cu două cartele. În cele din urmă s-a limitat să spună pe un ton nervos: "Mă, băiatule, mă, du-te şi vezi-ţi de treabă, mă".

Liberalii, suspectaţi şi ei de vot multiplu

Democrat-liberalii i-au acuzat însă pe liberali că votează la două mâini, după ce un deputat PNL a fost întrebat de jurnalişti de ce apare un alt nume când votează. "Ia uite şi la ăştia votează la două mâini", au început să se amuze democrat-liberalii care s-au deplasat să vadă cum votează deputatul PNL. Liberalul George Scutaru a spus de la tribuna Camerei că nu s-a votat cu două cartele, ci colegul său a anunţat tehnicul că nu îi merge cartela.

Dănuţ Liga nu este la prima abatere, el mai fiind surprins votând cu două cartele în Camera Deputaţilor. Chiar dacă Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a trimis o sesizare către Comisia Juridică, condusă de Daniel Buda (PDL), acesta a amânat să pună pe ordinea de zi subiectul Valentin Rusu şi Dănuţ Liga. Săptămâna trecută gândul i-a surprin pe deputaţii PSD Ana Gheorghe, Ioan Stan şi Ion Dumitru votând cu două şi trei cartele. Până acum Biroul Permanent nu a sesizat Comisia Juridică în cazul celor trei social-democraţi.

"Săptămâna viitoare o să fac o listă şi o să discutăm toate cazurile de vot multiplu", a declarat, pentru gândul, preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, Daniel Buda.

Citește și: