Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
3722 vizualizări 17 iul 2015

Preşedintele Klaus Iohannis a respins noul Cod Fiscal şi l-a retrimis Parlamentului spre reexaminare, invocând faptul că actul normativ poate fi pus în aplicare numai după o "riguroasă analiză" a implicaţiilor asupra bugetului consolidat.

Replica premierului Victor Ponta a venit imediat pe Facebook: "Decizia Domnului Klaus Iohannis de a respinge noul Cod Fiscal (agreat şi lăudat de mediul de afaceri, votat în unanimitate de Parlament, aşteptat de societatea românească în ansamblu nu doar pentru că readuce cota de TVA la 19% ci pentru că garantează dezvoltarea economică şi socială a ţării) are doar două posibile explicaţii :

1- este o decizie pur politica de blocare a activităţii economice a Guvernului şi a ţării cu orice cost (ceea ce făcea şi Traian Băsescu indiferent la consecinţele negative).
2 - este o decizie luată în afara României şi împotriva intereselor României pe care Dl Iohannis trebuie să o aplice cu orice risc (ceea ce nici măcar Traian Băsescu nu ar fi făcut vreodata)!", se arată în postarea lui Victor Ponta.

În continuare, premierul Ponta afirmă că pentru români este "cea mai proastă veste posibilă (iar pentru cei care au votat în Noiembrie cel mai clar semn că au fost înşelaţi)".

"Vestea bună este că azi putem consemna finalul oricărei iluzii despre noul PNL (mai slugarnic şi mai neserios chiar şi decât vechiul PDL) - după ce au spus cât de bun e Codul Fiscal care este de fapt liberal, după ce au pus în programul lor de guvernare cota de 19% ca bază (amendamentul a fost al lor în Comisia de buget) şi după ce au votat în unanimitate în urmă cu trei săptămâni în Camera Deputaţilor proiectul - acum vor spune că are dreptate Iohannis şi Codul Fiscal e foarte prost!!! E clar că noul PNL este condus de reprezentanţi nu doar slugarnici şi ticăloşi, ci de-a dreptul nişte moluşte politice! Se vor sinucide jalnic - Să le fie ţărâna politică uşoară!", îşi încheie Victor Ponta postarea.

Citește și: