Versiunea Beta

Ponta îl propune OFICIAL pe Ioan Rus ministru al Transporturilor „Vreau să transmit UN MESAJ pentru Transilvania”

de Cristian ANDREI, Loredana VOICULESCU
Premierul Victor Ponta îl va proune pe Ioan Rus pentru postrul de ministru al Transporturilor după demisia lui Dan Şova din această funcţie. Anunţul a fost făcut chiar de şeful guvernului care a precizat că Şova va fi purtător de cuvânt al PSD.

Foto: Mediafax Foto

Premierul Victor Ponta îl va proune pe Ioan Rus pentru postrul de ministru al Transporturilor după demisia lui Dan Şova din această funcţie. Anunţul a fost făcut chiar de şeful guvernului care a precizat că Şova va fi purtător de cuvânt al PSD.

„Am ţinut cont de experienţa profesională şi politică. Transilvania şi Ardealul trebuie să primească şi prin persoana ministrului mesajul că toate proiectele pe care le-am început vor fi duse la bun sfârşit”, a spus Ponta.

Dan Şova a demisionat, marţi, din funcţia de ministru al Transporturilor, urmând să se retragă la partid pentru a lucra pentru campania electorală pentru prezidenţiale. „Am decis să mă dedic în următoarele luni obiectivului politic de a câştiga alegerile prezidenţiale”, a spus el, după ce şi-a anunţat plecarea din guvern. El a dat asigurări că "vom face tot ce putem pentru a aduce la Cotroceni un om tânăr, un camarad".

Surse din PSD au declarat pentru gândul că fostul ministru de Interne din timpul guvernării Năstase, Ioan Rus, ar putea prelua portofoliul de la Ministerul Transporturilor.

Şova a trecut marţi în revistă activitatea sa în fruntea Ministerului Transporturilor şi a Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură, precizând, printre altele, că a inaugurat 242 de kilometri de autostradă, a reuşit un grad de absorbţie de fonduri europene pe Transporturi de 148%, "a promovat proiecte noi de autostrăzi", între care Seberş-Turda şi Comarnic-Braşov şi a scăzut cheltuielile pentru deszăpezire cu 42%. "Cum poate fi vorba de incompetenţă când pentru prima oară ştim exact ce avem de făcut în următorii şase ani?", s-a întrebat retoric Şova, arătându-se deranjat de acuzaţiile de incompetenţă ce i-au fost aduse de social-democraţi. 

Un subiect asupra căruia a ţinut să insiste a fost cel al autostrăzii Comarnic-Braşov, al cărei contract nu a fost semnat încă, după ce în luna decembrie anul trecut a fost anunţat câştigătorul contractului de concesiune. "Motivul întârzierii a ţinut de discuţiile dintre câştigătorul licitaţiei şi finanţatori, BEI, BERD, Banca Mondială. Nu a depins de CNADNR, Guvern. Este o discuţie tehnică între finanţatori şi câştigătorii licitaţiei (asocierea Vinci-Strabag-Aktor n.n.)", a motivat Dan Şova întârzierea semnării contractului pentru autostrada Comarnic-Braşov.

El a anunţat că în momentul predării mandatului de la Transporturi, "în următoarele zile", va face un bilanţ al activităţii sale ministeriale.

O demisie previzibilă

Demisia lui Şova era una previzibilă, surse din PSD afirmând pentru gândul că Şova urma să fie remaniat, iar demisia reprezintă o formă onorabilă de a pleca de la minister. Şova urmează să fie cooptat în echipa de campanie a prezidenţiabilului Victor Ponta.

Liderul grupului din Senat al PSD, Ilie Sârbu, a spus că cooptarea lui Ioan Rus în Guvern a fost discutată în partid în mod neoficial şi că "probabil aşa va fi". "Important este să meargă Guvernul mai departe, să avem un ministru să facă faţă problemelor", a declarat Sârbu, care a adăugat că au "fost consultări în partid, deoarece lucrurile acestea nu se fac de la o oră la alta".

Ioan Rus a fost mai ministru în primul Guvern Ponta, dar şi-a dat demisia după începerea suspendării preşedintelui Traian Băsescu, din cauza problemelor legate de listele electorale. Rus a fost un susţinător al lui Victor Ponta, el şi grupul de la Cluj ajutându-l pe acesta să preia preşedinţia partidului la Congresul din 2010, când Ponta a candidat împotriva lui Mircea Geoană.

Dan Şova este şi el un apropiat al premierului Victor Ponta, cei doi fiind prieteni înainte ca ultimul să ajungă în fruntea Guvernului şi şef în Kiseleff.

Întrebat de Mediafax dacă Dan Şova va fi remaniat, Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD a răspuns că "până acum nu a existat o discuţie ”oficială” în PSD".

Cristian Andrei este reporter special al ziarului Gândul

Loredana Voiculescu este redactor al ziarului Gândul

 


 

 

50 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 marx 24.06.2014 12:46

Daca n-au fost de ajuns toate cazurile mentionate de presa referitor la fraudele de la Cluj, atunci asta e!

 
#2 mare e gradina 24.06.2014 12:55

DEci tovarasul Ioan Rus, autorul zicerii despre Grupul Infractional Organizat nu mai sta pe dinafara ci se cere inauntru...

 
#3 bucurel ursache 24.06.2014 13:00

@ marx. Daca n-au fost de ajuns toate cazurile mentionate de presa referitor la fraudele de la Bucuresti, atunci asta e!

 
#4 nimic nou si nimic bun 24.06.2014 13:06

Păi si pe timpul lui Boc, tot Grupul de la Cluj guverna asa ca nu vad decat o reintoarcere la ce a fost. Rău . Părerea unora din grup despre romanii din Romania, inafara de cei din Transilvania, e cunoscuta ca si faptul ca sunt adepti ai secesionismului deci ne putem astepta la orice, inclusiv la compromisuri in favoarea UDMR

 
#5 aspida 24.06.2014 13:07

era timpul ca rus să intre ,IAR ,în grupul infracțional organizat!a văzut că a scăpat in 2012,și acum se dă șoim al patriei,ba mai are și cravată de pionier!ce mizerabili!

 
#6 George 24.06.2014 13:12

"Grupul de la Cluj" + UNPR + Frunzaverde-Stanisoara formeza "Triunghiul Tradatorilor" , iar daca il adaugam si pe Triceanu se formaza "Dreptunghiul Tradatorilor"... + .... iar baz "Piramidei" .... Taian Basescu!

 
#7 Mesianic 24.06.2014 13:38

În "Grupul de la Cluj" nu există clujeni.

 
#8 alin 24.06.2014 13:54

Grupul de la Cluj inseramna Puscas,Rus si alti oameni valorosi,nu Georgel,Jenel,Marinel si alti sudisti vorba -n vint.

 
#9 samuel 24.06.2014 14:21

Ziarul „Dreptatea”, titrând „Bine ai venit, coane Costică!”, nota în paginile sale: „D. Argetoianu se întoarce azi în ţară pentru a-şi verifica abilităţile... Deşi la vârsta patriarhilor, d-ta ai sprinteneli de campion al decatlonului politic. Ţara ţi se pune la dispoziţie cu încredere. Iată sfori: trage-le! Iată culise: manevrează-le! Iată «poporul»: du-l! Dumneata ai fost totdeauna cinstit cu dumneata însuţi. Ai iubit conservatorismul când ai fost conservator. Ai iubit liberalismul când ai fost liberal... Acum când eşti patriot, fii binevenit şi scoate-ne la liman, mântuitorule”! [17] În mai 1947 şi-a fondat un nou partid, Uniunea Naţională Muncă şi Refacere, care însă nu a putut rezista acţiunilor comuniştilor de a acapara întreaga putere în stat şi a înlătura forţele de opoziţie. În acel an au fost „decapitate” toate formaţiunile politice care ameninţau ordinea comunistă, iar speranţa bătrânului politician a fost spulberată.
În noaptea de 5/6 mai 1950, Constantin Argetoianu a fost arestat de autorităţile comuniste. Cinci ani mai târziu, pe 6 februarie 1955, şi-a găsit sfârşitul la penitenciarul din Sighet, având vârsta de 84 de ani....IIIILIIIIIEEEEESCUUUUUUU....

 
#10 Trandafirul alb 24.06.2014 14:30

Pionerii astia doi susotesc sa ne faca sa " mai stam odata" ?

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
Scandalul care ne va face de râs în întreaga lume. O franţuzoaică de culoare a venit în România pentru a-şi îndeplini visul, dar trăieşte o dramă: "Nu se mai poate opri din plâns!"