Raluca Pancu
1030 vizualizări 2 oct 2017
"Sunt conducător auto, dar soţia mea alimentează, nu alimentez eu. Alimentăm destul de rar, cam o dată pe lună", a răspuns Liviu Pop, luni, întrebat dacă a observat vreo creştere a preţului la carburanţi când s-a dus la pompă să alimenteze. 
 
Întrebat de creşterea indicelui ROBOR, cel în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă şi care a înregistrat majorări alarmante, replica lui Pop a fost: "Nu mi-a comunicat banca că ar fi crescut ROBORUL. Am şi eu rata la bancă".
 
De cealaltă parte, Liviu Dragnea a insistat, luni, asupra ideii că preţul benzinei şi motorinei nu ar fi crescut ca urmare a reintroducerii supraaccizei la carburanţi.
 
"Nu cred că s-au scumpit din cauza accizei pentru că atunci când a dat-o jos Guvernul Cioloş, preţurile nu au scăzut. Se pare că nu asta influentează, ci alte interese - profitul", a spus Dragnea. 
 
În schimb, premierul Mihai Tudose venea vineri cu altă teorie: "uraganele" ar fi influenţat preţul bariliului pe plan mondial.
 
"La carburanţi, cred că şi dumneavoastră aţi aflat că au fost nişte uragane şi au influenţat preţul bariliului pe plan mondial, ba chiar în România un pic mai puţin decât pe restul planetei", afirma Mihai Tudose, după şedinţa CExN al PSD.
 
Spre deosebire de Tudose, şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, declara că nu a văzut scumpirile de la pompă.
 
”Ştiu ce s-a întâmplat şi nu sunt de acord. Prin urmare, vă aduc aminte că în momentul în care noi am hotărât să eliminăm acciza la carburant, nu s-au micşorat preţurile la pompă. Nu am observat atunci niciun fel de preocupare. Văd acum că este o preocupare. Sigur că e firească, eu nu vreau să vă reprim acest drept, Doamne-fereşte, dar care a fost intenţia noastră, a legiutorului, când a eliminat acciza la carburant - să scadă preţul. Singurul efect a fost acela a unui minus de venituri la buget”, declara, joi, Tăriceanu.
 
 
 

 

Citește și: