no author
Andreea Traicu
942 vizualizări 19 iun 2017

„Am fost citat să dau informaţii într-o anume speţă, în calitate de martor. Nu sunt eu principalul actor, este o cercetare in rem în care am calitatea de martor", a declarat Bădălau. Şi fiul său a fost citat de procurori. La momentul trasmiterii ştirii iniţiale, procurorii nu au furnizat informaţii despre ancheta în care a fost audiat Bădălău.

Ulterior, preşedintele executiv al PSD a precizat că este vorba despre două speţe în care nu are niciun amestec: „M-au informat domnii de acolo că e un dosar in rem, calitatea mea - şi pe citaţie - era de martor. Şi m-au întrebat două subiecte cu care nu aveam nicio legătură - dacă ştiu ceva cu privire la surparea autostrăzii Orăştie şi dacă mă cunosc cu o persoană. Nu ştiu nici de acea speţă, nici acea persoană nu o cunoşteam”, a spus Bădălău. Întrebat dacă în speţă e vorba de firma Tel Drum, Bădălău a răspuns: „Nu, exclus”.

Referitor la faptul că a fost chemat la DNA cu două zile înainte de moţiunea de cenzură, atât el cât şi senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, Bădălău a răpuns că este „Pură întâmplare. Cu toate că nimic nu e întâmplător pe lume, consider că e pură întâmplare Indiferent de presiunile mediatice, juridice, opinia mea rămâne aceeaşi şi îmi voi menţine poziţia politică, în continuare, cu privire la moţiune”. El a precizat că a primit citaţia de la DNA. 
 
Ulterior audierii lui Nicolae Bădălău, la sediul DNA a ajuns un alt social-democrat, Adrian Ţuţuianu, care este şi şeful Comisiei parlamentare SRI. Nici despre prezenţa acestuia nu sunt informaţii furnizate de procurori.
 
„Am fost citat într-un dosar care priveşte fapte ale altora. Am spus ce am avut de spus într-o declaraţie de o pagină jumătate, nu ştiu cine este vizat. Formularea generică pe citaţie este martor într-un dosar cu fapte de corupţie. Săptămâna trecută, marţi, m-au citat. Este vorba despre o lucrare publică pe un drum naţional din judeţul Dâmboviţa. Se ştie beneficiarul, dar nu cred că e cazul să vă dau eu aceste date", a declarat Adrian Ţuţuianu după audiere.

 

 
 

Citește și: