2423 vizualizări 21 sep 2017

Klaus Iohannis a postat pe contul său de Facebook o fotografie care-l înfăţişează alături de soţia sa, Carmen, şi de Melania şi Donald Trump, însoţită de comentariul: ”Alături de Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump, la recepţia oferită în onoarea şefilor de delegaţii participanţi la Adunarea Generală a ONU”.Preşedintele Iohannis urmează să ţină un discurs în faţa Adunării Generale ONU la ora locală 17.00 (ora 00.00, ora României).

Tot miercuri, preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, la New York, cu secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, António Guterres, căruia i-a prezentat argumentele candidaturii României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU.

”Klaus Iohannis a evidenţiat ‎implicarea României în susţinerea procesului demarat de secretarul general ONU privind eficientizarea şi reformarea organizaţiei astfel încât ONU să acţioneze de o manieră mai promptă şi eficientă pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă comunitatea internaţională. În acelaşi timp, preşedintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României de susţinere a misiunilor ONU de menţinere a păcii. Preşedintele României a prezentat, de asemenea, argumentele candidaturii României pentru un nou mandat la Consiliul de Securitate ONU”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Citește și: