37412 vizualizări 5 ian 2017

"În ceea ce priveşte atitudinea preşedintelui, eu nu pot să fac mai mult decât am făcut şi o să fac în continuare. Nu mi-a fost foarte uşor în seara asta să nu reacţionez...nu am reacţionat şi nu am de gând să reacţionez, pentru că oamenii nu ne-au votat să mergem la televizor şi să ne certăm. Aşteaptă să facem lucruri bune pentru ei, să aibă o viaţă mai bună. Eu de la asta nu o să mă mai abat, indiferent de provocări. Dar indiferent de provocări", a afirmat Liviu Dragnea, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Tv.

''Eu o să promovez tot timpul dialogul, nu războiul, conflictulul politic, dar m-aş fi aşteptat la altfel de discurs şi altfel de observaţii totuşi într-o ceremonie de asemenea nivel şi în palatul prezidenţial'', a mai spus el.

Întrebat despre solicitările lui Klaus Iohannis pentru noul Guvern, social-democratul a susţinut că parteneriatele strategice vor fi întărite.

''În ce priveşte cifrele la care s-a referit preşedintele, eu nu de acolo îmi fac probleme sub nicio formă pentru că noi nu am făcut un program de guvernare mincinos, ci unul elaborat foarte bine. În schimb, o spun cu toată fermitatea şi fără niciun fel de rezerve, mă aştept şi cer tuturor instituţiilor statului să sprijine acest guvern. Este Guvernul României şi este obligaţia tuturor instituţiilor statului şi oamenilor de decizie în acest stat să sprijine acest guvern şi nu să-i pună piedici, indiferent de ce natură. Este un caz de siguranţă naţională. Ar fi bine să nu ne mai jucăm niciunul nici cu vorbele, nici cu glumiţele, nici cu acţiuni văzute sau nevăzute'', a subliniat Dragnea.

Cât priveşte tema justiţiei, liderului PSD a insistat asupra faptului că judecătorii sunt cea mai importantă parte a sistemului.

''Se trimit la ambasade în ultimele două, trei zile - oficial, neoficial, formal, informal - acest tip de informaţii, aceste două informaţii, că România va intra în derapaj economic, că acest program este nerealist (...) şi că PSD va subjuga justiţia. Nu există aşa ceva! Cine, într-un stat democratic, poate subordona justiţia? A, ce am spus şi voi spune în continuare, din ce în ce mai apăsat, că îmi doresc ca într-adevăr judecătorii pentru că într-adevăr judecătorii sunt cei ce împlinesc justiţia şi care fac dreptatea să fie independenţi şi protejaţi. Pe asta se bazează statul de drept'', a fost comentariul lui Dragnea.

El a mai menţionat că speră ''să nu mai apară alte lucruri'' despre sistem, iar ''ce se vede în ultimele lucrurile să nu fie adevărat''.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis miercuri seara liderului PSD, Liviu Dragnea, să îi înveţe pe noii miniştri programul de guvernare, având în vedere că a aflat de la televizor că acesta este singurul care îl cunoaşte ''din scoarţă în scoarţă''.

''Îi salut şi pe musafirii noştrii de astăzi preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor, preşedintele Curţii Constituţionale. Domnule preşedinte Dragnea, aflarăm de la televizor că sunteţi singurul care cunoaşte programul de guvernare din scoarţă în scoarţă. Vă rog eu frumos, învăţaţi-i şi pe ei. Vă doresc tururor mult succes pentru România'', a spus şeful statului.

Iohannis a subliniat miercuri seara ca aşteaptă de la Guvern explicaţii ''într-o zi'' despre cum se vor încadra în deficitul de 3%, scăzând în acelaşi timp impozitele şi TVA şi mărind salariile şi le-a transmis miniştrilor să păstreze clară, vizibilă şi declarată orientarea euroatlantică a României, dar şi să sprijine o justiţie independentă şi întărirea statului de drept.

Citește și: