no author
Liviu Dadacus - Mediafax
47889 vizualizări 10 ian 2017

Întrebat dacă se va ''umbla'' la cota unică şi dacă se va introduce, aşa cum spunea vicepremierul Daniel Constantin, o cotă progresivă din 2018, Dragnea a răspuns: ''Domnul Daniel Constantin ar trebui să vorbească despre problemele de la ministerul Mediului. Asta are ca şi temă în Guvern''.

''În rest, nu se discută lucrurile astea în public până când, în cadrul coaliţei guvernamentale, împreună cu primul-ministru şi cu ministrul de Finanţe, vom discuta'', a adăugat Dragnea.

El a spus, referitor la această temă, că se va implementa programul de guvernare al PSD.

''Dar, o altă informaţie pe care i-o dau domnului viceprim-ministru Daniel Constantin, este că ceea ce este trecut în programul de guvernare, asta se va implementa în ăştia patru ani de zile. Restul sunt discuţii'', a conchis Dragnea.

El a reiterat că potrivit programului de guvernare, impozitul pe venit ar urma să scadă de la 16 % la 0 % la 1 ianuarie 2018 pentru salariaţii care au maximum 2.000 de lei brut pe lună şi de la 16 % la 10 % tot de la începutul lui 2018 pentru cei cu un salariu brut lunar de peste 2.000 lei. Medicii şi IT-iştii vor fi şi ei scutiţi de impozite.

Vicepremierul Daniel Constantin a declarat duminică la Digi24 că, începând din 2018, ar putea fi introdus un impozit diferenţiat pentru anumite categorii de venituri.

''Există o discuţie ca din 2018 să se vină cu acea impozitare în funcţie de veniturile pe care le au cetăţenii. Asta este o discuţie pe care o vom avea la momentul respectiv. Cota unică rămâne, dar sunt alte forme, pentru alte tipuri de venituri, care se vor lua în calcul'', a spus el.

Citește și: