no author
Liviu Dadacus - Mediafax
6193 vizualizări 19 iun 2017

„Am aflat în drum spre Parlament. E de notorietate în media că am fost schimbat din funcţia de secretar al grupului PSD. Până la urmă, grupul e cel care a susţinut ca eu să ocup această poziţie, nu mai vrea în acest moment, nu am de comentat. Că această decizie arată o disperare, din punctul meu de vedere, este altceva... Este disperarea celor care mi-au retras acest sprijin pentru că altfel nu se înţelege urgenţa şi necesitatea acestui demers acum”, a declarat Simonis.

Parlamentarul a afirmat că pierderea funcţiei din grup reprezintă o sancţiune şi un şantaj la adresa sa, precizând că a anunţat de când s-a făcut această propunere că nu va semna şi nu va vota o moţiune împotriva unui Guvern PSD.

„Mi se pare un şantaj, care e pedepsit de Codul penal. Nu poţi să şantajezi un parlamentar să voteze altfel decât îi dictează propria conştiinţă. Sunt convins că nu voi fi exclus pentru că nu-mi exercit votul aşa cum a hotărât partidul. Cetăţenii m-au trimis în Parlament şi votez conform conştiinţei mele”, a spus Simonis.

Secretarul Camerei Deputaţilor, Ioana Bran, a anunţat, la finalul şedinţei Biroului Permanent că deputatul PSD, Simonis Alfred-Robert, nu va mai ocupa funcţia de secretar al Grupului PSD, însă că îşi păstrează calitatea de membru al grupului.

"În cadrul Biroului permanent s-a primit o informare din partea grupului PSD că domnul deputat Simonis Alfred-Robert nu mai ocupă funcţia de secretar al grupului, dar îşi păstrează în continuare calitatea de membru al PSD. În cadrul Biroului Permanent a venit o informare punctuală, deci este decizia grupului", a afirmat Ioana Bran.
 

 

 

Citește și: