no author
Laura Boico
1651 vizualizări 11 iul 2017

Reacţia dură a fostului premier vine după afirmaţiile făcute de Eugen Nicolicea conform cărora tehnocraţii, inclusiv fostul premier, au fost finanţaţi de miliardar. „Eu cred că de câte ori dl Dragnea şi ai lui îl pomenesc pe dl Soroş, spun, de fapt, următoarele: "Iar am dat cu oiştea-n gard! Oamenii îşi pun întrebări şi nu ne mai votează! Repede, băgaţi povestea cu Bau-Bau!. Fantezii şi poveşti cu conspiraţii şi forţe oculte, de ţinut oamenii ocupaţi cu orice altceva decât cu minciunile şi eşecurile lor.”, a scris Cioloş pe Facebook. 

Fostul premier consideră că, în urma scandalului politic ,,penibil” pentru PSD care şi-a dat jos propriul guvern, dar şi a nerealizărilor  din program, partidul caută un ţap ispăşitor. ,,Atunci, încep poveştile cu Bau-Bau”.

,,După numai şase luni de la alegeri, coaliţia PSD-ALDE şi-a înscăunat al doilea guvern, dar a repus în funcţii mai toţi miniştrii pe care i-a dat jos pentru incompetenţă. Un scandal politic penibil pentru PSD, cu costuri uriaşe pentru credibilitatea României. Ziarişti independenţi sunt hărţuiţi pentru că au îndrăzneala să cerceteze afacerile mai marilor politici. Finanţele ţării sunt în pericol. Bursele medicilor rezidenţi dispar miraculos. Creşterile salariale anunţate nu pot fi aplicate. Magnificele promisiuni făcute în campania electorală sunt în... pom. Pe scurt, nici măcar membrii PSD nu mai cred în propriul program de guvernare. Aceasta este realitatea pe care PSD se străduieşte să o facă uitată. Atunci, încep poveştile cu Bau-Bau. Un Bau-Bau mare, urât şi puternic, care vrea să le facă rău, care-i urmăreşte, care nu le dă pace pe culoarele Parlamentului şi nu-i lasă pe bravii lideri PSD să facă lucrurile minunate pe care le-au promis... Nu vă temeţi de Bau-Bau, domnilor!”, a încheiat fostul premier. 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a adus de nenumărate ori în discuţie numele lui George Soros, acuzând că omul de afaceri este vinovat de unele situaţii tensionate din ţară, precizând inclusiv că ar fi fost în spatele protestelor masive anti-PSD, de după adoptarea OUG 13

De asemenea Dragnea a repetat, duminică seara, că totul pleacă de la Soros şi de la răul pe care miliardarul vrea să îl facă României. În acest context, liderul partidului a negat că ar avea afaceri în Brazilia şi a susţinut că nu are nicio legătură cu ancheta DNA legată de Brazilia, aruncând din nou vina pe omul de afaceri de origine maghiară. 

„Nu are cum să aibă legătură cu mine nicio anchetă legată de Brazilia pentru că nu am afaceri în Brazilia, nu am nicăieri şi nu am făcut nicăieri nicio infracţiune”, a spus Dragnea.

„În ultimele luni am avut poziţii destul de dure şi le am în continuare vizavi de acest personaj malefic care este George Soros şi îi transmit şi acum: Nu o să cedez! Totul pleacă de la Soros, de la răul pe care vrea să-l facă în această ţară şi nu numai în această ţară. E simplu. (...) E o certitudine că e o chestiune foarte organizată", a spus Liviu Dragnea.

După întâlnirea cu premierul Tudose de luni, Dragnea a fost întrebat ce are omul de afaceri George Soros cu el. „Asta e o întrebare la care aş vrea să am răspuns, nu ştiu, dar ceva e. Pentru că sunt prea multe lucruri care se leagă şi din prea multe părţi vin aceste informaţii. Nu prea mai cred în coincidenţe. Nu-mi dau seama”, a precizat liderul PSD.

În acelaşi context premierul Mihai Tudose a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei PSD-ALDE, că este "evident" că miliardarul George Soros are interesul ca, destabilizându-l pe Liviu Dragnea, să destabilizeze partidul, coaliţia de guvernare, Executivul de la Bucureşti şi, în final, România.

"Nu cred că e vorba de o persoană neapărat. Domnul Dragnea este preşedintele partidului. Evident că destabilizând preşedintele partidului, destabilizezi şi partid, şi coaliţie de guvernare, şi guvern şi evident ţara", a declarat Mihai Tudose.

 

Citește și: