Publicat

11

septembrie

2017

10:40

913

vizualizări

Procesul lui Orban, amânat. "Achitarea mea nu poate fi anulată. Apelul DNA nu are argument"

Procesul preşedintelui PNL, Ludovic Orban, a fost amânat, de judecătorii de la ICCJ, pentru data de 9 octombrie, termen la care el va fi audiat, în urma procesului de luni, Orban declarând că „nu există fapte care să poată să ducă la anularea” achitării sale.

Procesul lui Orban, amânat. "Achitarea mea nu poate fi anulată. Apelul DNA nu are argument"

Procesul preşedintelui PNL, Ludovic Orban, a fost amânat, de judecătorii de la ICCJ, pentru data de 9 octombrie, termen la care el va fi audiat, în urma procesului de luni, Orban declarând că „nu există fapte care să poată să ducă la anularea” achitării sale.

„Există o hotărâre judecătorească prin care am fost achitat. Nu există absolut niciun fel de fapte care să poată să ducă la anularea sentinţei, iar în ceea de priveşte apelul, nu e niciun fel de element nou, nici măcar cu interpretarea uneia dintre frazele din discuţiile pe care le-am avut. (...) Ca atare, repet, sunt optimist, încrezător si aştept sa mi se facă dreptate”, a spus Orban, după termenul de luni de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

La următorul termen din dosar, fixat pentru 9 octombrie, Ludovic Orban va fi audiat de magistraţii care judecă, în apel, acest caz, în care şeful PNL este acuzat de folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

„Este exact reflectarea adevărului a ceea ce s-a întâmplat în perioada respectivă. Am dat declaraţii şi în faţa procurorului, şi în faţa completului de judecată, completului de fond şi voi da declaraţii în faţa completului care judecă apelul. Nu am nimic de ascuns, sunt la dispoziţia cercetării judecătoreşti aşa cum m-am pus din prima clipă la dispoziţia cercetării efectuate de procurori şi, ulterior, de completul de fond”, a adăugat Orban.

„După cum ştiţi, instanţa a stabilit că sunt un om cinstit, care nu a încălcat legea, un om căruia i s-a făcut o mare nedreptate, aştept să mi se facă dreptate. Apelul DNA nu aduce absolut nimic nou, nu are niciun fel de argument. Nu eu am fost acela care a solicitat întâlnirea cu domnul Urdăreanu, după desemnarea ca şi candidat ca primar, am fost contactat şi invitat la el acasă”, a spus Orban , înainte de judecarea primului termen, în apel, a procesului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că nu există nicio probă împotriva lui.

„Din înregistrări reiese că nu mi-am folosit în niciun fel aşa-zisa influenţă a funcţiei de conducere de partid. Eu nu am luat banii respectivi, nu am acceptat o finanţare şi de asemnea, nu reiese de nicăieri că ar fi fost vorba de o finanţare ilegală”, a adăugat Orban.

În 31 ianuarie, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au achitat pe Ludovic Orban, fostul candidat PNL la Primăria Capitalei, în dosarul în care este judecat pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

Decizia nu a fost definitivă şi a fost contestată de procurorii anticorupţie, cu apel. Dosarul a fost repartizat Completului de cinci judecători, al cărui preşedinte este Iulian Dragomir. Din complet mai fac parte şi judecătorii Ştefan Pistol, Ioana Bogdan, Leontina Şerban şi Cristina Geanina Arghir.

Decizia de achitare a fost luată în majoritate, doi judecători au decis achitarea în timp ce al treilea judecător a considerat că fostul candidat PNL la Primăria Capitalei ar trebui condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Ludovic Orban, în prezent preşedinte al PNL, a fost trimis în judecată de DNA în luna mai 2016, fiind acuzat de folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, cauza fiind judecată de Înalta Curţe de Casaţie şi Justiţie.

Procesul a durat mai puţin de un an.

Procurorii susţin că la data de 1 martie 2016, Ludovic Orban ar fi contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, cerându-i bani pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la funcţia de primar al Municipiului Bucureşti. Omul de afaceri căruia Ludovic Orban i-ar fi solicitat ajutorul financiar este Tiberiu Urdăreanu.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
BREAKING NEWS | ANAF a luat banii din conturile unuia dintre cele mai mari brand-uri ale României: "E incredibil! Legea nu poate fi aplicată şi aici?"

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info