Anca SIMINA
Anca SIMINA
9203 vizualizări 1 ian 2013

Pensiile şi salariile nu vor creşte în 2013, iar cota de impozitare se păstrează la 16%, a anunţat marţi seară premierul Victor Ponta în prima intervenţie la o televiziune după ANUL NOU.

Previziunile lui Ponta amână astfel, cel puţin până în 2014, măsurile incluse în programul de guvernare al USL: creşterea salariului minim la 1200 de lei şi impozitarea regresivă de 12% sau chiar 8% pentru categoriile cu venituri mici.

“Salariile se acordă şi nu se mai taie, iar pensile s-au indexat de la 1 ianuarie cu acel 4%. Nu e un an în care să deschidem baierele mai mult. Eu nu văd în acest an mai mult”,a fost MESAJUL primului-ministru, într-o intervenţie telefonică la RTV.

Nici cota de impozitare regresivă “nu e pentru 2013”, iar despre reducerea TVA la alimente până la 9%, un alt punct inclus în programul de guvernare votat de parlament, se va putea discuta, eventual, după misiunea FMI din această lună, susţine Ponta.

“În 2013, probabil că nu vom reuşi să ne ducem către 12% şi 8% cu impozitarea, dar era vorba de un principiu care a constituit cel mai dificil compromis între PSD şi PNL”, a amânat premierul reducerea de taxe cu cel puţin 12 luni.

Citește și: