no author
Liviu Dadacus - Mediafax
27909 vizualizări 13 iun 2017
Discuţiile dintre cei doi a avut loc în sediul din Băneasa, au declarat surse politice şi, potrivit acestora, premierul Sorin Grindeanu nu este dispus să renunţe la funcţia de premier. La scurt timp, premierul Sorin Grindeanu ar fi ajuns la Guvern, în jurul orei 18:20, menţinându-şi poziţia. 
 
Dragnea şi Grindeanu s-au întâlnit de două ori în ultimele 24 de ore. Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că la discuţiile de seara trecută, preşedintele PSD i-ar fi cerut lui Grindeanu să îşi depună mandatul, invocând nerealizarea Fondului suveran de investiţii.

Cei doi s-ar fi întâlnit şi luni seara, la sediul PSD din Băneasa, după ce premierul a revenit în ţară din vizita în Croaţia şi, conform surselor citate, Dragnea i-a cerut lui Grindeanu să demisioneze, acesta din urmă nefiind de acord cu această variantă. 

Dragnea a convocat pentru miercuri CExN al PSD, unde se vor lua o serie de decizii ca urmare a finalizării Raportului de evaluare a activităţii Guvernului.

Surse politice au arătat că Dragnea ia în calcul schimbarea întregului Cabinet Grindeanu, prin retragerea sprijinului politic de către CExN. 

Miniştrii, cu demisiile pe masă

În vreme ce Grindeanu refuză să demisioneze, alţi miniştri se declară la dispoziţia partidului. Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a declarat că toţi miniştrii din Guvernul Grindeanu se află la dispoziţia CExN al PSD, care se va reuni miercuri şi unde liderul partidului, Liviu Dragnea, va anunţa concluziile evaluării miniştrilor. 

„După ce va fi finalizată evaluarea, va fi anunţată de către preşedintele partidului şi atâta tot. Cel care trebuie să comunice este preşedintele PSD. Mâine se discută în CExN şi noi suntem la dispoziţia CEX. În momentul respectiv se vor anunţa concluziile de către domnul preşedinte şi după aceea vom vedea următoarele etape pe care o să le parcurgem.”, a spus Dobre.

Întrebat dacă îşi va da demisia din Guvern dacă i se va cere, Dobre a răspuns: „În momentul în care se va termina aceasta evaluare, avem de trecut mâine prin şedinţa CExN, şi în momentul acela se vor anunţa concluziile de către preşedintele partidului”.

El a mai spus că şi-a depus demisia în alb, ca toţi ceilalţi miniştri, la momentul formării Guvernului, menţionând că a depus-o la PSD.

„Este o demisie, devine activă în momentul în care se înregistrează”, a susţinut Dobre.

El a mai spus că nu există întârizieri la ministerul Turismului în ceea ce priveşte implementarea programului de guvernare.

Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, a declarat, marţi, că îşi va demisia din această funcţie dacă i se va cere de către partid.

Lia Olguţa Vasilescu, Carmen Dan şi Petre Daea sunt cei trei miniştri care au trecut evaluarea, ceilalţi membri din Cabinetul Grindeanu nereuşind să se încadreze în cerinţele partidului, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

”Nu ştiu ce notă am. Ştiu că am trecut evaluarea. De fapt nu am avut niciun fel de emoţii pentru că noi am avut 74 de acte normative pe care le-am implementat şi mai sunt 39 până la sfârşitul acestui an, dar nu am ieşit din termen”, a declarat marţi Lia Olguţa Vasilescu, confirmând aşadar că a trecut de evaluarea din partid.

Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Carmen Dan, ministrul de Interne sunt ceilalţi doi membri ai Executivului care au trecut evaluarea, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX

Citește și: