Clarice DINU
Clarice DINU
1907 vizualizări 18 mar 2017

„Câteodată unii dintre noi vorbim ca să ne aflăm în treabă. Vorbim de lucruri care nu au fost cerute, nu au fost solicitate. PSD nu poate încheia un pact de coabitare sau protocol cu o persoană. PSD nici nu are aşteptări de la preşedintele Iohannis. Nu ştiu de ce a aruncat în spaţiul public această discuţie, această temă falsă. Nu ne interesează un protocol.  PSD nu are ce să discute cu preşedintele. Instituţional, ca preşedinte al Camerei poate o să ne mai întâlnim pe la vreun eveniment din ăsta oficial. Toate solicitările mele de colaborare instituţională, de dezbateri pe marile teme ale societăţii, se pare că au fost declinate”, a spus Dragnea. 

Şi premierul Sorin Grindeanu a exclus semnarea unui pact de coabitare cu preşedintele, precizând că acesta nu ar avea nicio valoare, mai ales că, după cel din 2012, preşedintele şi premierul de la acea dată s-au luat la ceartă imediat după semnarea documentului. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că nu are un pact de coabitare cu premierul social-democrat Sorin Grindeanu, subliniind că nu simte "nevoia" unor asemenea înţelegeri cu PSD. 

"Nu, nu există niciun pact de coabitare, ba mai mult, pot să va spun că nici nu va exista vreodată. Nu simt absolut deloc nevoia să fac vreun pact sau altă înţelegere scrisă cu PSD", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Iohannis a făcut, totodată şi o remarca la adresa fostului premier Victor Ponta.

"Acel fost premier are un talent special în a aduce în discuţii chestiuni care nu există", aspus preşedintele.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi seara, că nu există un pact de coabitare între el şi preşedintele Klaus Iohannis, precizând că nu va exista un astfel de document, pentru că nu este nevoie de hârtii ca să ştie fiecare ce atribuţii constituţionale are.

"Un «pact de coabitare» e doar o hârtie. Dacă mai era nevoie, ne-a demonstrat-o, cu vârf şi îndesat, experienţa unor perioade în care chiar a existat un astfel de pact, între Guvern şi Preşedinţie. Existenţa lui nu a ferit România de scandaluri permanente, primul de care-mi amintesc e cel referitor la persoana care ar trebui să ne reprezinte la Consiliul European. De aceea, nu există şi nu va exista niciun pact de coabitare între mine şi preşedintele Iohannis", a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

El a precizat, însă, că va avea o colaborare "corectă" cu preşedintele Iohannis.

 

Citește și: