Versiunea Beta

Sorin Roşca Stănescu îl atacă din nou pe Băsescu: Corporaţii i-au livrat bani care ajung în conturi în Seychelles

de Eliana Radulescu - Mediafax

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a continuat marţi atacurile la adresa preşedintelui Traian Băsescu, avertizându-l să fie atent la conturile pe care le-ar avea în Seychelles, după ce şeful statului l-a dat în judecată pe liberal pentru acuzaţiile că ar fi luat mită pentru a susţine proiectul RMGC.

"Celui care ieri m-a dat în judecată pentru că am spus, în calitate de senator PNL, câteva adevăruri scandaloase vizând legăturile frauduloase pe care le are cu Gold Corporation în afacerea Roşia Montană, îi atrag astăzi atenţia asupra propriilor sale conturi. Din străinătate. Depozite de bani în sucursale bancare situate în Seychelles. Banii din aceste depozite provin de la o serie de corporaţii. Cum ar fi: Asia Invest, Newmont Mining Corporation, Grupul Tester, Westport Communcations, Upetrom Trading, Astalvi, Technostrate şi, fără doar şi poate, RCS-RDS", a susţinut Sorin Roşca Stănescu într-o declaraţie politică făcută în plenul Senatului.

Senatorul PNL a menţionat că, atunci când se referă la depozitele bancare care ar fi deţinute de Traian Băsescu, se gândeşte nu doar la milioanele de euro din Mauritius Commercial Bank, dar şi la depozitele care ar fi deţinute de Elena Udrea în aceeaşi sucursală şi chiar de Marius Daniel Morar.

"Una din plăţile importante făcute anul trecut, în valoare de zeci de milioane de dolari - echivalent euro - au provenit de la Newmont Mining Group, iar beneficiar a fost domnul Traian Băsescu", a susţinut liberalul.

Sorin Roşca Stănescu a mai arătat că îi aduce lui Traian Băsescu nu numai "acuzaţii de complicitate la acte şi fapte de o gravitate exceptională legate de afacerea Roşia Montană" şi că "în calitate de principal beneficiar al activităţii comunităţilor serviciilor secrete desfăşurate cu mari eforturi şi pe bani publici, a ştiut, a tolerat şi a protejat toate faptele ilegale care, până în prezent, au fost devoalate Comisiei Roşia Montană", dar şi acuzaţia că "el însuşi se află în spatele unora dintre operaţiunile ilegale".

"Iată (...) unul dintre traseele acestor fonduri: banii lichizi ai firmelor din România, reprezentând în ultimă instanţă evaziune fiscală, ajung în nord-estul Italiei, în localităţile Madonna del Capiglio, Malle sau Dimaro, de obicei, prin intermediul unui autorurism Audi negru, cu număr de înmatriculare BC - 69 - FGC. Aici, o persoană, fost membru al unui serviciu secret, preia transportul de bani şi îl transmite unui reprezentant Eurotrend Investment S.A., societate elveţiană. Din Elveţia, banii ajung în băncile din Seychelles. Aproape fiecare firmă care a livrat bani în beneficiul lui Traian Băsescu ori a acoliţilor acestuia are trasee asemănătoare şi doar intermediarii sunt diferiţi", a mai afirmat Stănescu.

Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Sorin Roşca Stănescu, după ce senatorul PNL a declarat că preşedintele ar fi primit mită pentru susţinerea proiectului minier de la Roşia Montană.

Soluţia în acest proces urmează să o dea magistraţii de la Judecătoria Sectorului 2. Instanţa nu a stabilit, deocamdată, când va fi primul termen din dosar.

În plângerea înaintată de Traian Băsescu, se arată că "acuzaţiile făcute de curând comportă o gravitate deosebită întrucât asociază persoana subsemnatului în calitate de demnitar public cu o activitate infracţională". "Este limpede că astfel de acuzaţii sunt de natură să creeze suspiciuni şi insecuritate faţă de activitatea subsemnatului având urmări deosebit de dăunătoare pentru desfăşurarea mandatului încredinţat", se mai spune în plângere.

Şeful statului îi cere senatorului liberal despăgubiri modice în valoare de 100 de lei.

Sorin Roşca Stănescu a declarat, în repetate rânduri, faptul că Traian Băsescu ar fi primit mită de la Roşia Montana Gold Corporation.

"Evidenţa politicienilor mituiţi, a unei bune părţi, nu chiar a celor mai importanţi, o are Corina Vinţan, care a fost purtător de cuvânt în Ministerul de Externe, mâna dreaptă a lui Răzvan Ungureanu, care şi-a făcut un ONG care are un contract cu Gold Corporation, care primeşte sume uriaşe de bani care apoi, de la doamna Vinţan, în baza unor contracte, sunt virate în beneficiul unor politicieni", a spus senatorul în cadrul unei emisiuni televizate.

Senatorul liberal a precizat că în această listă figurează şi preşedintele ţării, "care azi ţine un discurs în favoarea proiectului Roşia Montană şi cu două zile înainte de o afirmaţie de genul ăsta, creşte, cineva cumpără acţiuni".

Guvernul a aprobat, pe 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minieră de la Roşia Montană, de către Roşia Montană Gold Corporation. Legea prevede declararea proiectului ca fiind de utilitate publică şi de interes naţional deosebit, mandatarea unor entităţi publice să aducă la îndeplinire unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană, modificarea unor acte normative privitoare la exproprieri şi autorizaţii de construcţie.

Iniţiatorii proiectului sunt miniştrii Dan Şova, Rovana Plumb, Daniel Barbu şi directorul ANRM Gheorghe Duţu.

Proiectul este în prezent la Comisia parlamentară specială, care este aşteptată să dea un vot pe proiectul Guvernului. Deputaţii şi senatorii au decis, în 22 octombrie, prelungirea până pe 10 noiembrie a termenului de depunere a raportului de către Comisia parlamentară Roşia Montană.

Din 1 septembrie, în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară, dar şi peste hotare au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.

 


 

 

32 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 Horia 5.11.2013 11:26

sa asteptam si dovezile. Pana una-alta, Basescu este de apreciat pentru ca este deschis investitiilor, exact de ce Romania are nevoie, sa scapam de jugul FMI

 
#2 Iliescu 5.11.2013 11:41

SRS poate sa spere. Nu ca nu ar fi adevarat ce spune despre Traian dar motivul pentru care chestiile astea nu vor iesi la suprafata este ca nu esti singurul care a luat bani. O intreaga pleiada de politicieni de la toate partidele au luat bani de la toate aceste companii si Baselu stie. Corb la corb nu scoate ochii. Sa tineti minte

 
#3 unul 5.11.2013 11:44

@Horia
Jugul FMI la adus BASE.
Ha ha.

 
#4 Terente 5.11.2013 11:52

Bine Teteo! Le-ai spart strampii......

 
#5 Inca un nebun? Cine crede un scabros turnator ca SRS???? 5.11.2013 12:02

SRS a luat-o pe calea fara de intoarcere! S-a dilit , a devenit tot mai singur, liberlii l-au mazilit., pres anu-l mai baga in seama....Turnatorul este in agonie. Mi-as dori ca Presedintele sa-i ceara despagubiri colosale! Nebunii trebuie staviliti cumva. Or mai fi multi dinastia? Cine poate crede un turnator odios ca SRS? Sa fim seriosi, nici nu mai trebuie mediatizat, va faceti de ras!!! S-au a poruncit Varanul?! Dovezile unde sunt? Negru pe alb sa vedem!! Nu povesti fabricate de Haznaua 3!!!!

 
#6 Lite 5.11.2013 12:03

Pentru acesti "banisori" si-a vandut chi0rul b0schetar tara.
A luat spagi din toate domeniile posibile : transporturi, vami, resurse naturale, constructii de sali de sport, trafic de influenta.
Chi0rul b0schetar a jefuit tara asta mai rau decat pe vremea fanariotilor, are sute de milioane doar el in conturile de afara. Toata clica lui are stranse zeci de miliarde.

 
#7 Ducu 5.11.2013 12:10

Daca exista probe ,justitia trebuie sa-si faca datoria, dar daca nu exista , atunci delatorul ar trebui sa supote consecintele, pt ca prea usor se improasca cu noroi si se denigraza in tara asta . Un prost obicei al romanului !!!

 
#8 vasi 5.11.2013 12:30

Iata cum Basescu e un prost romantic. Asa a facut si cu Patriciu caruia i-a cerut despagubiri un leu. Porcul de SRS poate acum sa ii arunce in cap orice zoaie si sa se distreze cat vrea de 100 de lei. Iar Basescu dupa n-spe ani de procese se va alege cu 100 de lei si doua randuri in ziare. Exact asa s-a intamplat cu Patriciu. Un leu a costat porceala distructiva si milioanele de pagini denigratoare si sutele de emisiuni asisderea de la A3. Cu porcii nu te lupti cu astfel de arme.Ei nu au onoare . Aici Basescu a gresit grav in fata romanilor pentru ca ar fi trebuit sa stie ca ne expune pe toti prin proliferarea minciunii si denigrarii ieftine. Ne mai miram ca avem coruptie si mafie politica , daca o lasam sa prolifereze pentru un leu. Rusine Basescu. Esti parte la indobitocirea romanilor din acest moment. Tu ai sa-ti speli onoarea cu 100 de lei iar milioane de romani prosti vor fi mai departe victimele porcilor securisti ca SRS, Voiculescu etc.

 
#9 adi stoica 5.11.2013 12:35

N-am nicio indoiala ca politicul (toata fauna plitica, inclusiv marineru`) a spoliat avutia nationala si ca banii au fost pititi pe undeva, departe de ochii prostimii (frate, familia mea are venituri mai mari decat ale unui demnitar si cu toate astea, ne acoperim cu greu cheltuielile/datoriile; dar daca tu, prezident, bugetar de-o viata, zici ca iti permiti sa donezi leafa nevoiasilor cand sotia ti-e casnica si cand legea iti interzice sa dezvolti vreo afacere, zi-mi din ce traiesti?).
Rosca Stanescu n-o sa poata dovedi ce spune, nici nu stiu daca are controlul asupra propriilor spuse insa n-am nicio indoiala ca politicienii romani au foarte multi bani in strainatate, bani care apartin poporului roman.

 
#10 ion 5.11.2013 12:37

Sorine daca ai si documente esti cel mai tare jurnalist de investigatii , daca nu , o sa fie cam nasol de tine!

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
O păţeşte şi cel mai puternic om de pe pământ! Când şi-au dat seama era deja prea târziu! FOTO Imagine TRUCATĂ cu Obama dată publicităţii. TOP GAFE