Raluca Pancu
Raluca Pancu
787 vizualizări 13 apr 2017

"Din păcate apropierea Congresului USR începe să ne ia uşor mintile. Postarea de ieri a lui Tudor Benga, preluată de Hotnews, şi declaraţii recente ale lui Cristian Ghinea, afirmă că actuala conducere a USR refuză o dezbatere asupra viitorului partidului. Aceasta afirmaţie este, din păcate, un neadevăr. Un calendar clar de pregătire a Congresului fost stabilit in şedinţa preşedinţilor de filiale judeţene din 11 februarie. În teleconferinţa cu preşedinţii filialelor judeţene din 28 februarie au fost anunţaţi responsabilii care să colecteze propunerile de la TOTI membrii asupra Statutului. Până în 10 aprilie aceşti responsabili au sistematizat propunerile primite de la membri. În 22 aprilie comisia de jurişti va prezenta sinteza naţională către preşedinţii filialelor judeţene, care vor agrea asupra chestiunilor fundamentale pentru care există puncte de vedere diferite, acestea urmând să fie tranşante de Congres. Tot în 22 aprilie se va discuta despre alte documente care să fie eventual aprobate de Congres în afara Statutului", a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Liderul USR susţine că atât Tudor Benga, cât şi Cristian Ghinea "ştiau aceste lucruri când au făcut declaraţiile publice" şi că "dezbaterea internă chiar are loc".

"Campania internă este legitimă, dar nu e în regulă când se bazează pe informaţii false transmise în spatiul public. Să dezbatem, dar să nu ne minţim între noi", a conchis Nicuşor Dan.

Afirmaţiile lui Nicuşor Dan vin la doar o zi de la criticile lansate de deputatul USR, Tudor Benga, în cadrul unei postări pe Facebook, la adresa conducerii partidului, spunând că "în momentul de faţă în USR este în plină desfăşurare o campanie electorală internă". În acest context, Benga a amintit de documentul programatic, lansat alături de Cristian Ghinea şi Adrian Adrian Claudiu Prisnel, ce conţinea "un set de principii si proiecte despre ce ar trebui sa fie USR", dar care nu ar fi trezit interesul conducerii actuale a partidului.

"Deşi s-a scurs repede în presă, nu l-am popularizat în nici un fel public tocmai dintr-un sens de fair-play faţă de organizaţie şi colegi. Deşi am fost cât se poate de clari despre faptul ca vrem pur şi simplu sa întărim organizatia prin reguli şi principii clare şi deschise, am fost urgent atacaţi, atât din interior cât şi din exterior, ca vrem sa-i luam partidul lui cutare sau cutare. Dar, mai supărător decât orice, deşi documentul a primit feedback extrem de pozitiv din partea a numeroşi membri, conducerea actuală a partidului nu dă nici un semn ca ar interesa-o vreo discuţie serioasa pe aceste subiecte. Ceea ce naşte aceleaşi dubii pe care le-a născut şi episodul "uite Ciolos, nu e Ciolos" de luna trecută", a scris Benga pe Facebook, adăugând faptul că "părţi din conducerea actuala se tem de deschidere şi de competiţie" şi "că sunt mai degrabă preocupaţi de menţinerea propriei influenţe în partid, decât de deschiderea şi dezvoltarea sa".

Benga a subliniat că nu îşi doreşte altceva decât să se asigure că "USR devine organizaţia deschisă şi democratică" la care a visat.

"Partidul cu reguli clare de funcţionare, care sa permită genul de competiţie de idei fără de care nu vom putea schimba profund niciodată modul de a face politică. In acest moment nu simt ca aceasta viziune este impartasita suficient la vârful partidului. In particular nu simt ca actuala conducere intelege importanta acestor principii şi adevărata miză a momentului în care ne găsim", a mai scris Benga.

 

 

Citește și: