3055 vizualizări 17 sep 2017

"Avem o sesizare a unei persoane de 57 ani din Grădinari, judeţul Giurgiu, care reclamă că a fost agresat în cadrul unui eveniment privat de un alt bărbat. Avem dosar pentru loviri şi alte violenţe si ameninţare. Cauza urmează să fie preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ)", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu.

Liberalul Marin Anton a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX că preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, alături de care a participat sâmbătă seara la o nuntă, l-a înjurat, ameninţat şi l-a lovit ”cu un pod de palmă peste gură”.

”Nu ştiu de la ce a pornit, nu ştiu ce a avut cu mine. Eu nu am zis nimic. Totul a durat trei minute. Eram la nuntă, s-a repezit la mine, m-a înjurat de măicuţa mea, m-a ameninţat şi a culminat venind la noi şi mi-a dat un pumn, aşa, un pod de palmă în gură”, a declarat pentru MEDIAFAX Marin Anton.

El a mai spus că, în momentul în care a ajuns la nuntă, Niculae Bădălău se afla deja la eveniment.

”M-a înjurat, a vorbit multe şi nevrute... Nu ştiu dacă era beat sau nu, pentru că eu abia ajunsesem la nuntă şi nu apucasem să beau nicio gură de apă”, a mai spus Marin Anton.

Bădălău: Nu înţeleg de unde Dumnezeu a ieşit toată povestea asta

Niculae Bădălău , preşedintele executiv al PSD, neagă că l-ar fi lovit pe liberalul Anton Marin şi spune că a existat doar un schimb de replici între ei, motiv pentru care nu înţelege cum s-a ajuns la lovituri.

”Aseară am participat la un eveniment fericit, la care băiatul meu a fost naş. Pur şi simplu, nu am avut decât un schimb de replici cu domnul Marin Anton. Nu înţeleg de unde Dumnezeu a ieşit toată povestea asta. Nu sunt de acord cu violenţa, detest violenţa, consider că dialogul e calea prin care se pot rezolva lucrurile şi sunt stupefiat de ce se spune. Erau 500 de martori, Dumnezeule, era o petrecere. Nu l-am lovit pe Marin Anton, nu sunt un om violent. Detest violenţa”, a spus Nicolae Bădălău, preşedintele executiv al PSD, la Antena 3.

”Frustrările dânsului politice şi provocările pe care le face, eu nu le înţeleg. Nu vreau să transform asta într-un circ. Nicfi măcar violenţă verbală nu am avut niciodată”, a mai declarat Bădălău, la Antena 3.

Bădălău a spus şi că nu a fost chemat la Poliţie să dea explicaţii.

 Incidentul vine la doar câteva zile după ce senatorul USR Mihai Goţiu a fost bătut, în studioul unei televiziuni, de fostul consilier al lui Victor Ponta, Mirel Palada. 

Acesta din urmă s-a năpustit asupra USR-istului care susţine că a primit un pumn în gură. În imaginile făcute publice de postul de televiziune se observă cu Palada încearcă parcă să-l dea cu capul de masă pe Mihai Goţiu. Din imaginile surprinse pe camerele de supraveghere nu se vede momentul când fostul consilier îl loveşte cu pumnul pe Goţiu. Senatorul USR a mers la IML şi apoi a depus plângere la poliţie. Mihai Goţiu a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că Mirel Palada nu l-a sunat să îşi ceară scuze după incidentul de miercuri seară, subliniind că acesta a muncit pe bani publici cât a fost purtător de cuvânt al Guvernului şi că ar trebui să se scuze în faţa românilor.

Preşedintele CJ Giurgiu dezminte acuzaţiile lui Anton

Preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, susţine, într-o postare pe pagina de Facebook, că acuzaţiile aduse de liberalul Anton Marin preşedintelui executiv al PSD, Niculae Bădălău, potrivit cărora social democratul l-ar fi agresat, nu sunt adevărate.

"Era o nuntă în familie, ca să spun aşa. Eram doar cei din PSD, se căsătorea băiatul primarului din Comana cu fata primarului din Colibaşi. Eram afară, pe terasă. Marin Anton a venit singur, nu a venit cu soţia. A venit neinvitat. În loc să meargă la o masă, s-a învârtit prin jur, l-a căutat cu privirea pe Niculae Bădălău. S-a uitat prin sală şi a venit spre el. A început un schimb de replici, dar în afara acestor cuvinte mai tensionate, nu a fost niciun contact fizic, nici nu au fost mai aproape de doi-trei metri unul de altul. Au fost 200 de oameni de faţă. Nu e nimic adevărat din ce zice Anton", a scris Marian Mina pe pagina sa de Facebook.

Mireasa spune că Anton nu era pe lista de invitaţi

Roxana Enache, mireasa la nunta căreia a avut locconflictul dintre social democratul Niculae Bădălău şi liberalul Anton Marin, spune că acesta din urmă nu se regăsea pe lista de invitaţi şi că nu ştie dacă a existat vreo bătaie între cei doi politicieni.

"Nu are nicio legătură nunta mea cu faptul că (n.r.: Anton Marin) e naşul surorii mele. Dacă naşul vrea să îşi vadă finuţa, nu era momentul nunta mea. Atâta timp cât lista de invitaţi a fost făcută de mine, soţul meu, tatăl şi socrul meu, sora mea nu avea cum să îl invite. Domnul Anton nu s-a regăsit pe lista de invitaţi, cum nu s-a regăsit pe lista niciunui eveniment, la niciun fel de petrecere a familiei mele. Nu am văzut, nu am auzit, nu ştiu nimic. Am auzit doar că domnul Anton e pe terasă, mi-am văzut de treburile mele, nu vreau să îşi bată nimeni joc de nunta mea", a declarat, la Antena3, Roxana Enache, mireasa la nunta căreia a avut loc incidentul dintre Niculae Bădălău şi Marin Anton.

Citește și: