no author
Raluca Pancu
Liviu Dadacus - Mediafax
Raluca Pancu
686 vizualizări 9 ian 2017

"Am hotărât ca, în această sesiune, pe langă proiectele de lege care sunt pe agenda comisiilor de specialitate, să mai fie dezbateri în comisii şi aduse eventual, în plen trei OUG, cele două prin care se reglementează procedura de achiziţie a Cuminţeniei Pământului şi cea prin care s-au mărit nejustificat de mult salariile demnitarilor, OUG pe care să o susţin să fie respinsă, adică salariile demnitarilor să revină la nivelul de dinaintea acestei OUG", a declarat Liviu Dragnea, luni, la Parlament. 

Referindu-se la cele două OUG privind procedura de achiziţie a Cuminţeniei Pământului, Dragnea a spus că se va urmări dacă s-au respectat prevederile legale.

"Vor avea rapoarte în comisie şi vor ajunge în plen", a adăugat Dragnea.

În replică, preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat că sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor reprezintă doar un pretext pentru ca Guvernul să poată emite OUG, astfel încât să se ''treacă'' peste legea de abilitare, contestată de opoziţie la Curtea Constituţională.

''Nu ne e frică de o sesiune extraordinară, însă faptul că convoci o Cameră a Parlamentului pentru că tu n-ai fost în stare să scrii o lege de abilitare bună, în opinia mea este ruşinos şi abuziv. Adică această sesiune extraordinară nu este decât un pretext pentru ca Guvernul să poată da ordonanţe de urgenţă şi astfel să se treacă peste acea propunere de lege pe care noi am contestat-o la Curtea Constituţională", a declarat Nicuşor Dan.

La rândul său, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, că deputaţii PNL vor participa la sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor, convocată pe durata lunii ianuarie.

''Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a convocat sesiune extroardinară până la finalul lunii. Parlamentarii PNL vor participa la această sesiune, ea este justificată de intenţia Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare. Aşadar, noi vom răspunde solicitărilor de a participa la şedinţele de plen", a afirmat Turcan.

Contestaţia semnată de PNL, USR şi PMP este pe ordinea de zi a şedinţei CCR de joi.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, anunţa, duminică seara, că luni va fi convocată sesiune extraordinară pentru a da Executivului posibilitatea de a emite ordonanţe, în condiţiile în care legea de abilitare a Guvernului pe perioada vacanţei parlamentare a fost atacată la CCR, criticând, în acest context, demersul opoziţiei.

''Guvernul va trimite proiecte de legi, noi le vom adopta şi dl. preşedinte Iohannis le va promulga. (...) Dacă o să ajungem la concluzia, în următoarele zile, că asta se intenţionează (amânarea promulgării unor legi - n.r.), poate Guvernul va da ordonanţe de urgenţă, pentru că România nu poate rămâne blocată din cauza unor orgolii sau a unor supărări. România are nevoie de legi. Dacă se intenţionează, iar eu încep să văd că se intenţionează să se blocheze aplicarea legilor sau promulgarea lor, atunci Guvernul poate să adopte ordonanţe, pentru că oamenii au nevoie de măsurile pe care noi le-am promis'', spunea Liviu Dragnea la România TV.

 

 

 

 

 

 

 

Citește și: